Lehtikuva/Jussi Nukari

Yrittäjäjärjestö järjestämässä kuntien kanssa ruokahuoltoa ensi viikolla lakonalaisilla paikkakunnilla.

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n mielestä naisten työelämäoikeuksien puolustaminen on yht’äkkiä synnyttänyt ”moraalisen konfliktin”. Liiton mukaan Suomen Yrittäjät aikoo järjestää ruokahuoltoa kymmenellä lakonalaisilla paikkakunnalle ensi maanantaina ja tiistaina.

Kyseessä on Yrittäjien vastatoimi JHL:n lakolle, jolla vastustetaan irtisanomislakia

– Suomen Yrittäjät syyllistää toiminnallaan naisia ja haluaa näköjään keskiaikaisella tavalla vaientaa heidät, JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine sanoo.

JHL vaatii ensi viikon poliittisessa lakossaan maan hallitusta lopettamaan irtisanomislain valmistelut. Irtisanomislaki iskisi naisvaltaisille aloille kaikkein pahimmin, koska monien miesvaltaisten alojen työehtosopimukset tarjoavat irtisanomistilanteissa lisäsuojaa, jota naisvaltaisilla aloilla ei ole.

Niemi-Laine pohtii, miten Suomen Yrittäjien ruokajakelussa huolehditaan katkeamattomasta kylmäketjusta, erikoisruokavalioista ja hygieniasta. Onko jakelijoilla hygieniapassit? Entä miten toteutuu laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä? Onko turvallista lähettää päiväkoteihin ja kouluihin tuntematonta väkeä?

– Poliittinen lakko on laillinen työtaistelutoimi. Maan hallituksen leikkaukset muun muassa työntekijöihin, työttömiin, perheisiin ja opiskelijoihin ovat vaikutuksiltaan suurempia sekä pidempiaikaisempia kuin JHL:n työtaistelutoimet, Niemi-Laine toteaa.