Lehtikuva/Markku Ulander

Elintarvikealaa uhkaavat uudet lakot loka-marraskuun vaiheessa.

Pääministeri Juha Sipilä pistää ensi viikolla eduskunnan kuittaamaan jo etukäteen kiistellyn irtisanomislain. Sipilä antaa tiistaina pääministerin tiedonannon hallituksen työllisyyspolitiikasta. Se päättyy keskiviikkona äänestykseen hallituksen luottamuksesta.

Torstaina julkistamallaan manööverillä Sipilä ampuu hallituksen rivit suoraksi ja vetää kiistan osapuoleksi myös eduskunnan.

– Hän yrittää luoda asetelmaa, että ay-liike jollain tavalla olisi käymässä eduskunnan kimppuun. Sitä ammattiyhdistysliike ei tietenkään ole tekemässä, vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson sanoi KU:lletorstaina.

Ammattiyhdistysliikkeestä saatiin vastauksia perjantaina: mikään ei ole muuttunut ja valmius järjestöllisten toimien koventamiseen on ennallaan.

Teollisuusliiton hallitus päätti viikko sitten perjantaina, että se koventaa järjestöllisiä toimia irtisanomissuojan puolustamiseksi. Jatkotoimien yksityiskohdat ja niiden toteutusaikataulu ilmoitetaan myöhemmin.

ILMOITUS

Viikko sitten tehty päätös on edelleen voimassa, Teollisuusliitto tiedotti perjantaina Twitterissä.

Teollisuusliiton aikaisemmin julistama ylityökielto on edelleen toistaiseksi voimassa. Ylityökiellon päättymisestä tiedotetaan erikseen.

Suomen elintarviketyöläisten liiton (SEL) liittohallitus päätti perjantaina, että poliittiset lakot jatkuvat ja laajenevat elintarvikealan työpaikoilla, jos hallitus ei vedä pois irtisanomislaki'a.

SEL tiedottaa perjantaina 26.10. tarkemmin lakosta ja sen piirissä olevista työpaikoista.