Lehtikuva/Markku Ulander

Teollisuusliiton alat ovat lakossa keskiviikkona 3. lokakuuta. Työt pysäyttävä poliittinen lakko on vastatoimi maan hallituksen työelämän heikentämistä koskeville aikeille.

Teollisuusliiton lakko koskee 150:tä toimipistettä liiton toimialoilla ympäri maata. Työnseisauksen piirissä on noin 22 000 työntekijää. Lakko alkaa keskiviikkona kello 00.00 ja päättyy 4. lokakuuta kello 00.00.

Lakon ulkopuolelle rajattu muun maussa suojelutyöt

Lakon ulkopuolelle on rajattu työpaikoilla pääluottamusmiehen kanssa sovittavat suojelutyöt, sekä työt, jotka ovat välttämättömiä hengen ja terveyden sekä laiteturvallisuuden kannalta.

– Emme olisi halunneet mennä näin pitkälle, mutta Juha Sipilän (kesk.) johtaman porvarihallituksen kovapäisyys ei jättänyt meille valinnanvaraa, Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto sanoo.

Sipilän esittämät lievennykset eivät riitä

Sipilän torstaina esittämät mahdolliset lievennykset lakimuutokseen eivät Aallon mukaan alkuunkaan riitä siihen, että Teollisuusliitto muuttaisi suunnitelmiaan painostustoimista.

ILMOITUS

Teollisuusliiton hallitus päätti kokouksessaan 24. elokuuta mittavista, vaiheittain etenevistä toimista Sipilän hallitusta vastaan.

Liiton aloilla on ollut voimassa ylityökielto 17. syyskuuta lähtien. Nyt ollaan siis siirtymässä painostustoimien toiseen vaiheeseen.

Hallitukselta puuttuvat näytöt

Puheenjohtaja Aalto muistuttaa, ettei hallitus ole pystynyt tuomaan esiin tosiasioihin perustuvia, irtisanomislain tiukennusta tukevia näyttöjä. Silti lain valmistelua jatketaan ikään kuin tällä epäoikeudenmukaisuutta ja epätasa-arvoa työpaikoilla lisäävällä hankkeella olisi jonkinlainen tilaus ja oikeutus työpaikoilla.

Teollisuusliitto on jo aiemmin luvannut vielä harkita painostustoimistaan luopumista, jos hallitus luopuu kelvottomasta esityksestään ja sitoutuu siihen, ettei tuo enää lisää työelämää kurjistavia esityksiä eduskunnalle.