Tommi Mattila

Kotkan Shell’s Angels on koko kaupungin rock-musikaali.

Kotkan kantasataman V2-hallissa pärisevät syyskuun lopulle asti mopedit.

Kirjailija Jyri Paretskoin nuortenkirjasarjasta on sovitettu Kotkan Nuorisoteatterille rock-musikaali. Satamakuuriin rakennetulla näyttämöllä nähdään parikymmentä harrastajanäyttelijää ja koko näytöstä on toteuttamassa kolmisenkymmentä henkilöä.

Kaikkiaan puoli vuotta sitten käynnistetyssä projektissa on ollut mukana peräti parisensataa ihmistä.

Kokemus musikaalin tekemisestä on myös ansio.

– Hyvin erilaiset ihmiset ovat päässeet produktios-sa tekemään sisältöjä ammattilaisten ohjauksessa, kertoo kaupungin teatterikuraattori ja Shell’s Angels -musikaalin ohjaaja Pia Lunkka.

Erinomainen oppimisalusta

Shell’s Angels on laaja yhteistyöprojekti, jonka toteutuksessa on mukana Kotkan kaupungin- ja nuoriso-teatterin lisäksi nuorisotyön yksiköitä, oppilaitoksia, paikallisia yhdistyksiä ja yrityksiä.

ILMOITUS

– Kun yhdistetään eri toimialojen osaaminen, niin saadaan aikaan onnistunut yhteisöllinen projekti.

Kymenlaakson kulttuurirahaston kärkihankkeeksi nimetyssä ja 40 000 euron apurahan saaneessa musikaalissa mukana olevat nuoret toimivat näyttämötöiden lisäksi järjestyksenvalvojina, kahvilassa, markkinoinnissa ja erilaisissa tuotannollisissa tehtävissä.

– Teatteri on erinomainen oppimisalusta, koska tehtäviä muokataan moneen eri tarpeeseen. Hyvä projekti ei synny, jos ei ole erilaisia ihmisiä, Lunkka toteaa.

Taidetta ja oppia

Kun tehdään teatteria, niin ensisijaisesti tärkeintä on se, mikä päätyy näyttämölle. Shell’s Angels -produktiossa mukana olevat oppivat kuitenkin omien henkilökohtaisten taitojensa karttumisen lisäksi pitkäjänteisyyttä, epävarmuuden sietokykyä ja näytelmän toteuttaminen kasvattaa myös kokonaiskuvan hahmottamista.

Pia Lunkan mukaan yhteisöllinen rock-musikaali on luonut sen tekemiseen osallistuneille mahdollisuuden verkostoitua eri alojen, eri ikäisten ja eri lähtökohdat omaavien ihmisten kanssa.

– Musikaalintekoprosessi on mahdollistanut kullekin omien vahvuuksiensa esille tuomisen ja musikaalin tiimoilta syntyy myös aitoja kohtaamisia.

Vahva suositus

Kun esitykset päättyvät, niin siihen osallistuneilla on mahdollisuus jatkaa harrastustaan Kotkan nuorisoteatterissa. Kokemus rock-musikaalin tekemisestä on myös ansio, joka voi edesauttaa työllistymistä.

– Yksi nuori on jo saanut työpaikan siltä alalta, millä hän musikaalia tehdessä työskenteli, Lunkka kertoo.

– Harrastajamme ovat luotettavia ja ryhmätyökykyisiä. He saavat minulta vahvan suosituksen.

Shell’s Angles V2-hallissa Kotkan kantasatamassa 29.9. saakka.


Hyvä lukija!

Kiitos, että luit jutun. Tämä juttu on kirjoitettu kotiin tilattavaan lehteemme.

Jokainen tilaus vahvistaa toimituksemme resursseja kirjoittaa luotettavia uutisia ja juttuja verkkoon.

Tilaa nyt Kansan Uutiset. Edistät moniäänistä journalismia!

Tarjoushintaan kotiin kannettuna 20 €/2 kk. Sähköinen digilehti alkaen 4,90 €/ kk.