Yle Kuvapalvelu/Jaana Rannikko

Jasper Pääkkönen tekee parhaillaan teattereissa pyörivässä amerikkalaisfilmissä BlackKklansman erinomaisen roolityön kiiluvasilmäisenä rasistina.

Leijonasydämessä (2013) hänen paljolti samaa arvomaailmaa edustava suomalainen roolihahmonsa on huomattavasti hauraampaa tekoa.

Mitä näyttelijätyöhön muuten tulee, Leijonasydän osoittaa, miten miespääosan Peter Franzén on melkoinen taikuri näyttelijäksi. Hän tekee roolihahmostaan heti kättelyssä sympaattisen. Ilmeet, eleet ja velmuilut osuvat kohdalleen.

Mitä erikoista tuossa on? No tietysti se, että Franzén esittää johtajaa uusnatsiporukassa, johon Pääkkösen esittämä pikkuvelikin kuuluu.

Aleksi Bardyn käsikirjoittaman ja Dome Karukosken ohjaaman leffan tematiikan peruspilarina sykkii voimakas humanistinen perusviritys yli rodullisten, kansallisten, uskonnollisten ja poliittisten rajojen.

ILMOITUS

Rinnakkain pistetään aika epätodennäköiset maailmat nykypäivään sovitetun kansanvalistushengen mukaisesti. Elokuva ajaa asiansa viihdyttävästi ja tekee sen rönsyilevän rosoisen, joiltain osin komediallisia virityksiä sisältävän draaman muodossa. Trafiikki juonikuviossa on vilkasta.

Peter Franzén tekee roolihahmostaan heti kättelyssä sympaattisen.

Erilaisuuksien kohtaamisissa ja yhteenotoissa on farssimaista kohellusta, vakavoitumisen paikkoja, melko raakaa väkivaltaa, ronskia sanailua, huumoria eri muodoissaan, herkkiä hetkiä sekä pari pirausta naimista. Eli mukana on paljon tavaraa eikä määrä kaikilta osin vastaa laatua.

Muissa päärooleissa nähdään naispääosan aina yhtä vakuuttava Laura Birn ja Yusufa Sidibeh.

Leijonasydän. TV2 keskiviikkona 19.9. klo 21.00, lauantaina 22.9. klo 0.20. Areena.


Hyvä lukija!

Kiitos, että luit jutun. Tämä juttu on kirjoitettu kotiin tilattavaan lehteemme.

Jokainen tilaus vahvistaa toimituksemme resursseja kirjoittaa luotettavia uutisia ja juttuja verkkoon.

Tilaa nyt Kansan Uutiset. Edistät moniäänistä journalismia!

Tarjoushintaan kotiin kannettuna 20 €/2 kk. Sähköinen digilehti alkaen 4,90 €/ kk.