Jarmo Lintunen

Vasemmistoliiton entinen kansanedustaja Eila Tiainen asettuu ehdolle ensi kevään eduskuntavaaleihin.

Tiainen jäi viime vaaleissa kansanedustajan paikasta 38 äänen päähän.

– Se jäi todella harmittamaan. Nyt on aika korjata tappio, Tiainen sanoo.

Nyt on aika korjata tappio.

Tuolloin arvioitiin, että vasemmistoliiton ääniä söi vihreät, kun se sai ensimmäistä kertaa kansanedustajan Keski-Suomesta, nykyisen puoluejohtajan Touko Aallon.

Viimeinen kansanedustajan paikka meni tuolloin vaalivoiton saaneelle keskustalle, joka sai Keski-Suomesta neljä paikkaa.

ILMOITUS

Pitkään Ylen tv-toimittajana ollut Tiainen toimi kansanedustajana 2011–2015.

Lista jo täyttymässä

Keski-Suomen vasemmiston ehdokaslistalle on ilmoittautunut syyskuun puoliväliin mennessä jo reilusti toistakymmentä haluajaa, minkä arvioidaan ennakoivan jäsenäänestystä eduskuntavaaliehdokkaista. Listalle mahtuu 14 henkeä ja vaalit ovat huhtikuussa.

Halukkuutensa ilmoittaneista kolme oli ehdolla jo 2015 vaaleissa, Tiaisen lisäksi vasemmistoliiton varapuheenjohtaja sekä jyväskyläläinen kaupunginvaltuutettu Paul Abbey.

Eniten tarjokkaita on Jyväskylästä. Nyt piirissä etsitään lisää ehdokkaita erityisesti Jämsänjokilaaksosta ja pohjoisesta Keski-Suomesta.

Tuhansia ääniä uusjakoon

Keski-Suomen vaalipiirissä on menossa tuhansia ääniä uusjakoon, kun kolme pitkäaikaista kansanedustajaa jää pois vaalitaistelusta.

Suurilla äänimäärillä valitut keskustan Mauri Pekkarinen ja SDP:n Lauri Ihalainen jäävät nyt päättyvien valtiopäivien jälkeen pois politiikasta. Aiemmin keskisuomalaisista kansanedustajista eduskunnan on jo jättänyt SDP:n Susanna Huovinen.