Liisa Valonen

STTK:n hallitus ilmoitti tänään, että jäsenliitot eivät seuraa sivusta, jos jäseniä kohdellaan eriarvoistavasti heikentämällä irtisanomissuojaa.

STTK toistaa Sipilän hallitukselle vaatimuksen luopua lakiesityksestä, jolla aiotaan helpottaa alle 20 henkilön yritysten irtisanomisoikeutta.

– STTK:n jäsenliitot eivät seuraa sivusta, jos sen jäseniä kohdellaan eriarvoistavasti. Olemme ilmoittaneet olevamme valmiita järjestöllisiin toimenpiteisiin, jos maan hallitus ei luovu lakiesityksestä, puheenjohtaja Antti Palola sanoo.

Liiton teettämän kansalaiskyselyn mukaan selkeä enemmistö suomalaisista ei hyväksy, että työsuhdeturvaa heikennettäisiin työllistämisen edistämiseksi.

STTK:n teettämän kansalaiskyselyn mukaan selkeä enemmistö suomalaisista ei hyväksy irtisanmissuojan heikentämistä.

– 65 prosenttia kyselyyn vastanneista torjuu ajatuksen irtisanomisen helpottamisesta, Palola korostaa.

Palola toteaakin, että:

– Jos työntekijöitä asetettaisiin eriarvoiseen asemaan sen perusteella, minkä suuruisessa yrityksessä he työskentelevät, se ei olisi sen paremmin työntekijän kuin yrityksen edun mukaista. On selvää, minne koulutetut, osaavat ja motivoituneet työntekijät hakeutuvat, jos heidän työsuhdeturvansa on erilainen alle ja yli 20 hengen työpaikassa.

Useampi STTK-lainen liitto on jo päättänyt, että jos hallitus ei luovu lakihankkeesta, se käynnistää järjestölliset toimenpiteet työpaikoilla. Toimista ja ajankohdista ilmoitetaan syksyn aikana.