Jarno Mela

Hallituksen ilmastopolitiikka on kasvattamassa ilmastonmuutosta, koska hiilinielujen väheneminen johtaa päästöjen kasvuun.

Vasemmistoliiton kansanedustaja Silvia Modig (vas.) on pöyristynyt ympäristöministeri Kimmo Tiilikaisen (kesk.) kommenteista torstain kyselytunnilla. Tiilikainen lyttäsi Suomen metsähakkuiden vaikutuksista tehdyn kirjoituksen ”hutaisten tehdyksi blogikirjoitukseksi”.

Modig pitää käsittämättömänä, että Tiilikainen vähättelee hiilinielujen supistumista, joka johtuu metsähakkuista.

– Etenkin, kun sama tieto löytyy jo hallituksen itse laatimasta keskipitkän aikavälin ilmastosuunnitelma Kaisusta. Kyse ei siis ole ”hutaisten tehdystä blogikirjoituksesta” kuten ministeri kyselytunnilla tokaisi, vaan Suomen itse tekemästä YK-raportista, Modig kirjoittaa blogissaan.

YK:n ilmastosopimuksen maaraportissa todetaan, että Suomen ilmastopolitiikkaa kiihdyttää ilmastonmuutosta. Tämä johtuu siitä, että metsien hakkuita on lisätty, ja se pienentää Suomen hiilinieluja.

Modig pitää keskustajohtoisen porvarihallituksen politiikkaa erittäin lyhytnäköisenä.

ILMOITUS

– Keskustalainen ministeri porskuttaa menemään hyvin lyhytnäköisellä politiikalla, joka varmasti miellyttää metsänomistajia ja metsäfirmoja, mutta jossa leikitään meidän kaikkien tulevaisuudella.

Modig huomauttaa, että keskustan linja on käsittämätön, koska ilmastonmuutokseen sopeutuminen tulee sitä kalliimmaksi mitä pahemmaksi tilanne menee.

– Tosin keskustan linjalla emme ole edes valitsemassa kuinka pahaksi tilanne päästetään, vaan olemme matkalla kohti vääjäämätöntä tuhoa. Että toivottavasti metsänomistajat nyt nauttivat koko sydämensä pohjasta, koska tämä ilo loppuu pian, Modig päättää.

Vasemmistoliiton kansanedustaja Anna Kontula teki samasta aiheesta kirjallisen kysymyksen tällä viikolla.