Lehtikuva/Emmi Korhonen

Hallituksen ajama irtisanomissuojan heikentäminen pienyrityksissä saattaa vähentää pienten yritysten vetovoimaa työnantajana.

STTK:n ekonomisti Antti Koskelan mukaan alle 20 hengen yritysten henkilöperusteisen irtisanomissuojan heikentämisessä piilee yrittäjille vaara.

”Miten pienyrittäjät löytävät osaavaa työvoimaa, kun työnhakijoille tulee ilmiselvä kannustin pyrkiä yli 20 hengen firmoihin töihin”, hän kysyy blogissaan.

Koskelan mukaan irtisanomissuojan heikentyessä pienyrittäjän kyky päästä heikommin pärjäävistä työntekijöistään eroon kyllä kasvaa, mutta samalla saattavat lahjakkaat työntekijät nostaa kytkintä ja pyrkiä suurempiin firmoihin töihin.

Tutkimusten mukaan pienten yritysten halukkuus palkata lisää työntekijöitä vähenee määrärajan lähestyessä.

”Parhaimmillaankin pienyrittäjien täytynee jatkossa tarjota parempaa palkkaa tai muita etuja kompensoidakseen heikomman irtisanomissuojan tuoma haitta.”

Koskela painottaa, että pienyrittäjälle osaavien ja sopivien työntekijöiden löytäminen on erityisen tärkeää.

ILMOITUS

Yksittäisten rekrytointien onnistuminen merkitsee pienyrittäjälle vielä paljon enemmän kuin suuremmissa yrityksissä. Onnistuminen edellyttää myös osaavien ja motivoituneiden työnhakijoiden halukkuutta tulla töihin pieniin yrityksiin. Tätä halukkuutta yritetään nyt tietoisesti heikentää.”

Este yritysten kasvulle

Irtisanomissuojan heikentämisen on arvioitu myös jarruttavan yritysten kasvua, jos irtisanominen vaikeutuu yrityksen koon kasvaessa. Työministeri Jari Lindström (sin.) myönsi tämän jo keväällä budjettiriihen yhteydessä.

”Kävimme läpi, että tuleeko siitä tällainen kannustinloukku. On tunnistettu tämä haaste, että näinkin voi olla”, ministeri vastasi Ylelle kysyttäessä.

Irtisanomissuojan heikentämistä vahvasti ajava Suomen Yrittäjät näkee päinvastoin irtisanomissuojan heikentämisen vahvistavan yritysten kasvua. Suomen Yrittäjien hallituksen puheenjohtaja Jyrki Mäkynen puolusti Ylen A-studiossa hallituksen esitystä muun muassa suomalaisten pienyritysten kilpailukyvyn parantamisella.

– Tämä on mahdollisuus kehittää yritysten tuottavuutta, lisätä työllisyyttä ja vähentää työttömyyttä.

Kokonaisvaikutuksista ei selvyyttä

Antti Koskela huomauttaa blogissaan, että sekä yrittäjät että työntekijäpuoli ovat yhtä mieltä siitä, että irtisanomissuojan heikentäminen lisää sekä rekrytointeja että irtisanomisia. Sen sijaan kokonaisvaikutuksia ei tiedä kukaan.

Palkansaajien tutkimuslaitoksen tutkija Merja Kauhanen arvioi omassa lausunnossaan, että irtisanomiskustannusten alentamisella on myös teorian mukaan epäselvä vaikutus työllisyyteen ja pysyvään työllisyyteen. Helppo irtisanominen alentaa vakituisissa ja pysyvissä työsuhteissa olevien määrää.

Tutkimusten mukaan pienten yritysten halukkuus palkata lisää työntekijöitä vähenee määrärajan lähestyessä. Irtisanomissuojan heikentäminen voi näkyä myös yritysten strategisessa käyttäytymisessä.

Miksi opettajat vastustavat?

Yrittäjien Mäkynen ihmetteli, miksi opettajat vastustavat irtisanomissuojan heikentämistä, eihän se kosketa heitä lainkaan. Mäkynen pisti asian eduskuntavaalien piikkiin.

Heikennys koskettaa kuitenkin suurta osaa suomalaisista palkansaajista. Kaikista yrityksistä yli 90 prosenttia on pienyrityksiä, jopa alle kymmenen työntekijää työllistäviä mikroyrityksiä.

Taustalla kummittelee myös kysymys: Miksi henkilökohtaisen irtisanomissuojan heikentäminen ei voisi koskea tulevaisuudessa myös 20 työntekijää suurempia yrityksiä? Kysymys on sitä relevantimpi, mitä oikeistolaisempi hallitus kootaan eduskuntavaalien jälkeen.

Hallitus ei tunnu ymmärtävän, että irtisanomissuojan heikentäminen saa vastaansa muutkin kuin pienyritysten työntekijät.