Jarno Mela

Vasemmistoliiton kannatus on 9,6 prosenttia Helsingin Sanomien torstaina julkistamassa mittauksessa. Eroa Ylen kaksi viikkoa sitten julkistamaan mittaukseen on lähes kaksi prosenttiyksikköä. Ylellä oppositiossa oleva vasemmistoliitto sai 7,7 prosentin kannatuksen.

Ylen mittauksessa vasemmistoliiton kannatus oli kuukaudessa pudonnut lähes prosenttiyksikön verran, Helsingin Sanomilla se oli pysynyt entisellään. Vuoden takaisesta nousua on runsas prosenttiyksikkö ja nousu on ollut tasaista.

Talvella Ylen mittaukset näyttivät hiukan korkeampaa kannatusta vasemmistoliitolle kuin Helsingin Sanomien mittaukset. Ylen tutkimukset tekee Taloustutkimus, Helsingin Sanomille Kantar TNS Oy.

Ylellä Perussuomalaiset olivat vasemmistoliiton edellä, Helsingin Sanomissa takana.

Samat kärjessä

Kummassakin mittauksessa oppositiossa nyt oleva SDP pitää ykköspaikkaa, hallituspuolueista kokoomus on kakkonen ja keskusta kolmonen.

Kaksi ensimmäistä saavat melko saman kannatuksen kummassakin mittauksessa, mutta keskustan tilanne on toinen. Ylellä sen kannatus oli noussut 1,2 prosenttiyksikköä ja oli 17,8 prosenttia. Helsingin Sanomissa keskusta myös nousi, mutta vain 0,2 prosenttiyksikköä ja tulos pääministeripuolueelle vaatimaton 15,5 prosenttia.

ILMOITUS

Vihreät (oppositio) oli kummassakin mittauksessa neljäntenä vajaan 14 prosentin kannatuksella.

Ylellä Perussuomalaiset (oppositio) on prosenttiyksikön verran vasemmistoliiton edellä, Helsingin Sanomissa jopa 1,7 prosenttiyksikköä takana.

Perussuomalaisista eronneen Sinisen Vaihtoehdon (hallitus) kannatus laski 1,2 prosenttiin torstain tuloksissa.

Puoluekantansa jätti kertomatta 36 prosenttia Helsingin Sanomien kyselyyn vastanneista.

Opposition kannatus on korkerampi kuin mitä aiemmin kuluvalla hallituskaudella on mitattu.