Jarno Mela

Li Andersson näpäyttää pääministeriä myös siitä, että edellistä hallitusta johti kokoomus, ei nykyinen punavihreä oppositio.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson muistuttaa pääministeri Juha Sipilää siitä, että edellistä hallitusta johti kokoomus. Sipilä lähetti tänään keskustan eduskuntaryhmän kokouksessa terveisiä ”vihervasemmistolle”, jonka jälkiä pääministeri sanoi joutuneensa korjaamaan.

Sipilä sanoi, ettei mikään ole yhtä helppoa kuin etuuksien nostaminen.

”Arvoisa pääministeri, mikään ei ole ollut tälle hallitukselle helpompaa kuin pienituloisten toimeentulon leikkaaminen. Hallitus on käyttänyt lähes kaksi miljardia euroa hyvätuloisia suomalaisia ja suuria yrityksiä suosiviin verokevennyksiin. Lähes kaksi miljardia”, Andersson kirjoittaa Facebookissa.

Andersson myös kuittaa kirjoituksessaan, että pääministeri käyttää ”näköjään mieluummin näitä maahanmuuttovastaisten ryhmien ilmaisuja”. Perussuomalaiset ja muut maahanmuuttovastaiset liikkeet suosivat vihervasemmisto-termiä.

Andersson huomauttaa, että samaan aikaan kun hallitus on tehnyt hyvätuloisia suosivia veronkevennyksiä, pienituloisten indeksijäädytykset on jätetty voimaan.

”Kun taloudessa menee huonosti, Sipilä leikkaa pienituloisilta. Kun taloudessa menee hyvin, Sipilä leikkaa pienituloisilta.”

”Tässä ei ole kyse siitä, ettei vaihtoehtoja olisi ollut, vaan hallituksen omista arvovalinnoista. Leikkauspäätöksillään Sipilä on paljastanut todellisen karvansa ja kylmän oikeistolaisen aatemaailmansa”, hän päättää.