Jarno Mela

Eläkeläiset ry vaatii perusturvan indeksijäädytysten purkamista.

Eläkeläiset ry:n puheenjohtaja Martti Korhonen vaatii valtion ensi vuoden budjettia valmistelevalta hallitukselta toimia eläkeläisten ostovoiman kohentamiseksi.

Veronmaksajain Keskusliiton tuoreen selvityksen mukaan eläkkeiden ostovoima on vähentynyt kuluvalla vaalikaudella. Nimenomaan alimmilla tulotasoilla ostovoimaa ovat heikentäneet hallituksen tekemät kansaneläkeindeksin leikkaus ja jäädytykset.

Pyhäjärven Eläkeläiset ry:n 45-vuotisjuhlassa lauantaina puhunut Korhonen vaatiikin, että kaikkein pienituloisimpia kansalaisia pusertavat perusturvan indeksijäädytykset on nyt purettava.

Eläkkeiden ostovoima on vähentynyt Sipilän hallituskaudella.

– Indeksikorotusten jäädyttäminen ja hallituksen viime vuonna toteuttama kansaneläkeindeksin leikkaus ovat äärimmäisen epäoikeudenmukaisia ja lisänneet vanhusten köyhyyttä.

Valtiovarainministeri Petteri Orpon (kok.) budjettiesityksessä perusturvan indeksijäädytykset aiotaan pitää voimassa. Budjettiriihen lähestyessä hallituspuolueidenkin riveistä on kantautunut myös puheenvuoroja, joiden mukaan jäädytyksen poistaminen olisi paikallaan talouden kasvaessa ja työllisyyden parantuessa.

– Pelkät puheet eivät nyt kuitenkaan auta vaan koko hallituksen on löydettävä sosiaalinen omatuntonsa. Pienituloisimpien eläkeläisten kyykyttäminen saa riittää, Korhonen jyrähtää.