Jarmo Lintunen

Satakunnan poliittisten piirijärjestöjen puheenjohtajat yksimielisiä siitä, että maakuntauudistuksen ja samalla Satasoten valmistelua on syytä jatkaa.

Satakunnassa seitsemän puoluetta vaatii sekä maakuntauudistuksen että sosiaali- ja terveysuudistukseen liittyvän Satasoten valmistelun jatkamista.

Vasemmistoliiton, SDP:n, kokoomuksen, keskustan, vihreiden, perussuomalaisten ja kristillisdemokraattien piirijärjestöt julkaisivat asiasta yhteisen tiedotteen perjantaiaamuna.

Valmistelu jatkuu

Valmistelua on jatkettu tähänkin asti.

Puolueiden piirijärjestöjen neuvottelijat kokoontuivat Kokemäellä torstaina keskustelemaan maakuntauudistuksen tilanteesta ja sen valmistelusta.

Piirijärjestöjen puheenjohtajat toteavat, että eduskunnassa käsittelyssä olevan maakuntauudistuksen valmistelu jatkuu Satakunnassa.

Sote tärkeä

Satakunnan sote- ja maakuntauudistuksen valmistelua on jatkettu tähänkin asti valtakunnallisten linjausten mukaisesti. Poliittisten piirijärjestöjen neuvottelijat pitävät tärkeänä, että sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistamista jatketaan tarvittaessa maakunnallisesti Satasote-hankkeen pohjalta.

Eduskunnan odotetaan ratkaisevan valtakunnallisen sote- ja maakuntauudistuksen kohtalon syksyn aikana.