Uutta ilmettä on ollut tekemässä luova toimisto.

Vasemmistoliitto julkaisi perjantaina aamupäivällä puolueen uuden ilmeen. Uuden ilmeen myötä myös puolueen tunnus vaihtuu. Tunnus on tästä lentävä v-kirjainta muistuttava punainen lintu. Sen on tarkoitus kuvastaa puolueen ympäristöarvoja.

Punainen väri säilyy vasemmistoliiton päävärinä, mutta väri on vasemmistoliiton mukaan päivitetty nyt nykyaikaisempaan sävyyn. Uusina väreinä käyttöön otetaan sininen, keltainen ja pinkki.

Edellisen kerran vasemmistoliiton ilmettä uudistettiin kahdeksan vuotta sitten vuonna 2010.

”Vasemmistoliitto uudistuu mutta tärkein pysyy, yhdessä tekemisen voima ja työ oikeudenmukaisemman Suomen puolesta”

– Vasemmistoliitto on kasvanut ja kehittynyt valtavasti eteenpäin, sanoo puolueen puheenjohtaja Li Andersson.

– Kannattajakuntamme on laajentunut ja monipuolistunut. Vaalien jälkeen haluamme olla osa punavihreää hallitusta rakentamassa inhimillistä Suomea. Oli aika päivittää myös ilme sen mukaiseksi.

ILMOITUS

Puolet vasemmistoliiton jäsenistä on liittynyt puolueeseen vuoden 2011 jälkeen. Puolueella on nyt jäseniä noin 11 000.

– Vasemmistoliitto uudistuu mutta tärkein pysyy, yhdessä tekemisen voima ja työ oikeudenmukaisemman Suomen puolesta, Andersson muotoilee.

Luova toimisto apuna

Uutta ilmettä on puoluetoimiston lisäksi ollut tekemässä luova toimisto Berry Creative. Toimiston luova johtaja Timo Berry kuvailee puolueen ilmeen uusimista herkäksi työksi.

– Puolueen visuaalisen ilmeen pitää puhutella sekä uusia kohderyhmiä että olla tunnistettava, käytettävä ja haluttava myös vanhoille kannattajille, Berry sanoo.

Uusi ilme valikoitui perusteellisen pohjatyön jälkeen.

– Eri konseptien, moodboardien ja luonnosten kautta saimme ratkaisun, joka kertoo uudistuneesta, optimistisesta ja särmikkäästä vasemmistoliitosta, Berry kuvailee.

Myös verkkosivut menevät uusiksi

Uuden ilmeen käyttöä helpottamaan vasemmistoliitto on tehnyt graafisen ohjeen, jossa kerrotaan, miten tunnusta tulee käyttää. Ohjeistus on vapaasti ladattavissa puolueen nettisivuilla.

Osana ilmeuudistusta vasemmistoliitto on uusimassa myös puolueen verkkosivut. Uudet sivut on tarkoitus julkaista syksyn aikana.

Avauksia tulossa lisää

Tulevana viikonloppuna vasemmistoliitto julkaisee oman tavoiteohjelmansa seuraavalle vaalikaudelle Vasemmistoristeilyllä. Lisää linjauksia on luvassa elokuun loppupuolella eduskuntaryhmän kesäkokouksessa, jossa vasemmistoliitto julkaisee ehdotuksensa kestäväksi verouudistukseksi.

Toukokuussa puolue julkaisi työn murroksesta linjapaperin. Siitä tulee yksi puolueen kärkiteemoista seuraaviin eduskuntavaaleihin.

Kesäkuussa vasemmistoliitto puolestaan toi julki oman vaihtoehtonsa uudeksi sosiaali- ja terveyspalveluiden malliksi.

Video tiedotustilaisuudesta

Video: Vasemmistoliitto