Jussi Joentausta

Helsinkiläispoliitikko haluaa vaihtaa maisemaa.

Vasemmistoliiton helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu Dan Koivulaakso, 37, hakee kunnanjohtajaksi länsilappilaiseen Kolarin kuntaan.

Koivulaakson lisäksi tehtävään on hakenut 18 muuta henkilöä, paljolti kuntasektorilta. Mukana ovat muiden muassa Kolarin kunnan vt. johtaja ja Meri-Lapin kehittämiskeskuksen seutupäällikkö.

Lähtemätön vaikutus

Olen erittäin kunnianhimoinen ja ajattelen, että se hyödyttäisi kuntaa.

Kuinka tuttuja Länsi-Lappi ja Kolari ovat sinulle, Dan Koivulaakso?

– Lappi on matkaillessa tehnyt minuun lähtemättömän vaikutuksen, mutta en ole aikaisemmin asunut siellä. Kova opiskelu on käynnissä osana tätä hakuprosessia, Koivulaakso sanoo.

Mikä kiinnostaa Kolarin kunnanjohtajan tehtävässä?

ILMOITUS

– Kokonaisuus kiinnostaa. Ajattelen, että olisi kiinnostavaa kestävästi kehittää sekä johtaa luonnosta ja matkailusta elävää kuntaa, jolla on kunnianhimoinen kasvustrategia ensi vuosikymmenelle asti.

Vasemmistoliitossa ja Vasemmistonuorissa

Koivulaakso toimii parhaillaan Julkisten ja hyvinvointialojen liitossa sopimustoimitsijana. Aiemmin hän on työskennellyt muiden muassa vasemmistoliiton poliittisena sihteerinä ja Vasemmistonuorten puheenjohtajana. Hän on yhteiskuntatieteiden maisteri ja opiskelee parhaillaan kauppatieteitä työn ohessa.

Mitä uskot voivasi tarjota Kolarille?

– Olen erittäin kunnianhimoinen ja ajattelen, että se hyödyttäisi kuntaa. Tarjoan ennakkoluulotonta ja rohkeaa johtamista, jos saan siihen mahdollisuuden.

– Vaikka en ole työssä kunnassa, on minulla myös vuosien kokemus kunta-alan asiantuntijatehtävistä täältä liiton puolella ja toisaalta vahva osaaminen kunnallishallinnosta luottamustehtävieni kautta.

Vasemmistoliitolla hyvä kannatus

Millaiset ovat mielestäsi mahdollisuudet tulla valituksi?

– En lähde arvioimaan tätä, toivon parasta.

Vasemmistoliitolla on Kolarissa hyvä kannatus, viime kuntavaaleissa 32,4 prosenttia. Vaikuttiko tämä haluusi hakea sinne töihin?

– Tärkeintä johtajantyössä olisi katsoa kuntalaisten etua ja pyrkiä kestävään kehitykseen.

Mitkä ovat Kolarin vahvuudet?

– Kolarin vahvuudet ovat ihmisten lisäksi luonto ja luonnonvarat.

Kolarin kunnanhallitus käsittelee hakemuksia tiistaina. Aiempi kunnanjohtaja siirtyi kuluvana kesänä Kolarista Rovaniemen kaupungin henkilöstöjohtajaksi.