Viikonvaihteessa käynnistyvän toisen englantilaisen jännityssarjan Syyttömästi tuomittu (Innocent, 2018) johdantojaksossa ollaan eri tahoilla syvien tunnekuohujen vallassa.

Päähenkilö (Lee Ingleby) todetaan oikeudessa syyttömäksi seitsemän vuotta sitten tapahtuneeseen vaimonsa murhaan, ja hänet vapautetaan vankilasta. Todisteita pidetään riittämättöminä, mutta salin ulkopuolella ollaan poliisista lähtien toista mieltä. Vapauteen astelee merkitty mies.

Varsinainen järkytys päähenkilön vapautuminen on hänen teini-ikään kasvaneille lapsilleen sekä erityisesti näiden sijaisvanhemmille.

Sarjan luojien Matthew Arlidgen ja Chris Langin käsikirjoituksessa kiedotaan nopeasti ja näppärästi yhteen monta murhamysteeriin tavalla tai toisella liittyvää polkua. Niistä keskeisin on tietysti se, että murhatutkimus käynnistetään uudelleen. Johtoon astuu nyt naispuolinen rikosetsivä (Angel Coulby).

Vaivattomasti viihdyttävään imuunsa tempaiseva sarja liittyy saumattomasti niin sanottuun takuuvarmaan englantilaiseen rikos- ja jännityssarjaperinteeseen. Siinä rikospähkinä saa varsinaisen poltteensa ihmissuhdekiemuroista ja -jännitteistä, joista aloitusjaksoon kertyy tasaiseen tahtiin kunnon kimppu.

ILMOITUS

Arkinen, sellaisena vivahteikas, elävä ja aitoudellaan vakuuttava miljöötuntuma on näissä raameissa itsestäänselvyys, samoin runsas henkilökaarti. Henkilökuvat jäsentyvät mallikkaasti, missä myös aistii Richard Clarkin näyttelijäohjauksen sävykkyyden – pienetkin silmäykset ovat kohtausten käänteissä arvossaan.

Syyttömästi tuomittu, osa 1/4. TV1 sunnuntaina 12.8. klo 22.00, torstaina 16.8. klo 23.40. Areena 3 kk 1 pv.


Hyvä lukija!

Kiitos, että luit jutun. Tämä juttu on kirjoitettu kotiin tilattavaan lehteemme.

Jokainen tilaus vahvistaa toimituksemme resursseja kirjoittaa luotettavia uutisia ja juttuja verkkoon.

Tilaa nyt Kansan Uutiset. Edistät moniäänistä journalismia!

Tarjoushintaan kotiin kannettuna 30 €/3 kk + sähköinen digilehti 3 kuukaudeksi 4,90 €.