Robert De Niro -filmien sarjaan kuuluva kasvu- ja perhedraama Tämän pojan elämä (This Boy’s Life, 1993) pohjautuu vapaasti tositapahtumiin, kirjallisuuden professorina vaikuttaneen Tobias Wolffin myös suomeksi ilmestyneeseen romaaniin.

Michael Caton-Jonesin aikakautta ja miljöötä osaavasti hyödyntävässä ohjauksessa elokuvaversiosta muotoutuu sympaattinen kehitystarina. Tapahtumat keskittyvät päähenkilön 1950-luvun jälkipuoliskon vaikeisiin murrosiän vuosiin.

Tobiaksen tarina muistuttaa tutusta sloganista: kaikki mikä ei tapa, karaisee. Saattaa olla, että ennen kirjoituspöydän ääreen istahtamista tuleva kirjailija Wolff on tutustunut Maksim Gorkin omaelämäkerralliseen romaanitrilogiaan.

Yksinhuoltajaäitinsä (Ellen Barkin) kanssa elävä Toby (Leonardo DiCaprio) päätyy paremman elämän toivossa Washingtonin osavaltion pikkukylään. Siellä äiti löytää uuden puolison, josta ei ole iloa kenellekään. Herra Hansen (Robert De Niro) on sen sortin partiolainen ja kusipää, että tuntemukset moista isäpuolta kohtaan saattavat kasvaa huolestuttavan synkiksi.

Näyttelijöistä Barkin ja nuori DiCaprio uurastavat kohti reilua työvoittoa, sen sijaan De Niro sortuu metodinäyttelemisessään ylilyönteihin – niissä on turhaa pelletatsia.

ILMOITUS

Tämän pojan elämä. Teema Fem perjantaina 10.8. klo 21.00. Areena 7 pv.


Hyvä lukija!

Kiitos, että luit jutun. Tämä juttu on kirjoitettu kotiin tilattavaan lehteemme.

Jokainen tilaus vahvistaa toimituksemme resursseja kirjoittaa luotettavia uutisia ja juttuja verkkoon.

Tilaa nyt Kansan Uutiset. Edistät moniäänistä journalismia!

Tarjoushintaan kotiin kannettuna 20 €/2 kk. Sähköinen digilehti alkaen 4,90 €/ kk.