Lehtikuva/Roni Rekomaa

Hallitus on käyttänyt yli puolitoista miljardia hyvätuloisia suosiviin veronkevennyksiin, ja sama linja jatkuu, kirjoittaa Li Andersson.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson moittii valtiovarainministeri Petteri Orpoa (kok.) puheiden ja tekojen ristiriidasta. Andersson sanoo Orpon esiintyvän tiukkana valtion kirstunvartijana, vaikka totuus on toinen.

Andersson huomauttaa, että hallitus aikoo jatkaa tuloveronkevennyksiä. Orpon mukaan niitä on tulossa noin 300 miljoonan euron edestä.

”Vaikka Orpo haluaa esiintyä tiukkana kirstunvartijana, on totuus toinen. Tämä hallitus on elvyttänyt talouskasvun aikana, ja se on tehnyt sitä nimenomaan mittavilla verokevennyksillä”, Andersson kirjoittaa yhteisöpalvelu Facebookissa.

”Tämä hallitus on elvyttänyt talouskasvun aikana.”

”Yli puolitoista miljardia on hallitus saanut käytettyä hyvätuloisia suosiviin verokevennyksiin, ja sama linja vaikuttaisi Orpon puheiden perusteella jatkuvan”, hän jatkaa.

Veronkevennyksiä on Anderssonin mukaan kompensoitu leikkaamalla pienituloisilta ja koulutuksesta.

ILMOITUS

”Sama summa, jolla Orpo on nyt jälleen alentamassa veroja, riittäisi perusturvan indeksijäädytyksen poistoon. Se olisi tasa-arvoa parantava päätös, joka hyödyttäisi niitä suomalaisia, jotka ovat joutuneet kärsimään kaikista eniten hallituksen leikkauspolitiikasta”, Andersson kirjoittaa.

Ympäristöveropuheet ihmetyttävät

Andersson piikittelee myös Orpon puheita siitä, että hallitus siirtäisi verotuksen painopistettä ympäristöveroihin. Perusporvarihallitus kun epäonnistui karsimaan ympäristölle haitallisia verotukia.

Vasemmistoliitto haluaa leikata ympäristölle haitallisia verotukia ensi vaalikaudella ensi vaalikauden aikana 500 miljoonalla eurolla.

”Näin vapautuneet varat tulisi hyvätuloisten verokevennysten sijaan ohjata suomalaiseen koulutusjärjestelmään, muun muassa oppivelvollisuuden pidentämiseen, sekä tuotekehitykseen, innovaatioihin ja tutkimukseen.”

Lue lisää: Orpo rummuttaa tiukkaa budjettikuria – kaikkein heikoimmassa asemassa oleville luvassa vain lämmintä kättä