Lehtikuva/Roni Rekomaa

”Hallituksen ei pitäisi ratsastaa osatotuuksilla.”

Ammattiliitto Pron Pohjanmaan aluejohtokunta on huolissaan hallituksen kyseenalaisesta tilastojen hyödyntämisestä julkisuudessa.

Hallitus hehkuttaa työllisyysasteen nousua tilastokeskuksen tekemän työvoimakyselyn perusteella. Aluejohtokunta toteaa, että ei sovi kiistää, etteikö työllisyys olisi noussut, mutta niin hallituksen kuin tilastokeskuksenkin pitäisi kertoa asiasta koko totuus eikä ratsastaa osatotuuksilla.

Järjestö muistuttaa, että hallituksen tilaamassa kyselyssä työllisiksi lasketaan kaikki ne, jotka tekevät palkkatöitä yhdenkin tunnin viikossa. Puoli miljoonaa ilmaistyötä tekevää jäävät hallituksen tilastoissa myös huomioimatta. Suuri osa heistä, on reilusti köyhyysrajan alapuolella eläviä ihmisiä.

Hallitus uhraa ihmisryhmän toisensa perään tavoitteidensa saavuttamiseksi

– Tilastokeskuksen katsauksen mukaan työttömiä olisi nyt jopa alle 200 000. Työ- ja elinkeinoministeriön työllisyyskatsauksessa sen sijaan työttömiä oli kesäkuussa 272 000. Hallitus siis ”unohtaa” oman ministeriönsä lukemat näyttääkseen tilanteen parempana kuin se todellisuudessa on, Pro Pohjanmaa toteaa.

Aluejohtokunta kyseenalaistaa hallituksen eriarvoistavan politiikan, jossa hallituksen tavoitteiden saavuttamiseksi uhrataan ihmisryhmä kerrallaan, tällä kertaa työttömät.

Aluejohtokunta perää hallitukselta sosiaaliturvan heikennysten sijaan panostusta muun muassa koulutukseen ja työttömien inhimilliseen kohteluun ja heidän aitoon työllistymiseensä.