Jussi Joentausta

Vasemmistoliiton kansanedustaja Katja Hänninen iloitsee Oulaskankaan sairaalan saamasta poikkeusluvasta synnytysten jatkamiselle.

– Oulaskankaan synnytystoiminnan jatkamisen salliva poikkeuslupapäätös on työvoitto ja vuoden paras uutinen. Sairaalan henkilökunnan, alueen asukkaiden ja perheiden epävarmuus toiminnan jatkumisesta päättyy vihdoin, Hänninen sanoo.

Poikkeuslupapäätöksen eteen tehtiin paljon työtä. Alueen kansanedustajat ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin hallitus toimivat synnytystoiminnan turvaamiseksi aktiivisesti ja yhteistyössä puoluerajat ylittäen. Hänninen antaa suuren kiitoksen myös Oulaisten kaupungille sen sitoutumisesta toiminnan turvaamiseen.

– Päätöksen perusteluissa ministeri on tuonut esille erinomaisesti alueemme erityispiirteet, mikä kertoo perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikon perehtyneen Oulaskankaan toimintaan huolellisesti, Hänninen sanoo.

Synnytysten jatkuminen turvaa sairaalan palvelutason

Synnytystoiminnan jatkuminen turvaa hänen mukaansa parhaiten sairaalan nykyisen palvelutason ja myös AMK-tasoisen hoitajakoulutuksen säilymisen alueella.

ILMOITUS

Katja Hänninen teki keväällä yhdessä vasemmistoliiton kansanedustajien Hanna Sarkkisen ja Aino-Kaisa Pekosen kanssa Oulaskankaan tilanteeseen viitaten hallitukselle kirjallisen kysymyksen synnytysten keskittämisestä suuriin yksiköihin ja lisääntyneiden matkasynnytysten turvallisuusriskeistä.

Viime syksynä Katja Hänninen ja osa Oulun vaalipiirin muista kansanedustajista vetosi yhdessä ministeri Saarikkoon synnytystoiminnan jatkamiseksi Oulaskankaalla.

Sosiaali- ja terveysministeriö myönsi tällä viikolla Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymälle poikkeusluvan synnytysten jatkamiselle Oulaskankaan sairaalassa vuoden 2021 loppuun asti.

Ministeriön mukaan poikkeusluvan myöntämistä puoltavat alueen pitkät välimatkat, suhteellisen suuri synnyttäjien määrä sekä se, että alueella on enemmän monisynnyttäjiä kuin muualla Suomessa.