Lehtikuva/Mikko Stig

Kunniarotta jaettiin Tieteen Kuvalehdelle ennakkoluuloja lisäävästä tavasta käsitellä transsukupuolisuutta.

Seta myönsi tämän vuoden Asiallisen tiedon omena -tunnustuksen Lapin Kansa​n toimitukselle. Tunnustuksen vastaanotti Setan puheenjohtaja Viima​ Lampiselta lehden toimittaja Sonja Huhtaniska​.

Asiallisen tiedon omena -tunnustuspalkinto jaetaan vuosittain taholle, joka on edistänyt seksuaali- tai sukupuolivähemmistöjen asemaa tai levittänyt asiallista tietoa seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuudesta. Tunnustus on jaettu vuodesta 1991 saakka.

Lapin Kansa on julkaissut viime vuosina useita uutisia sekä omia artikkeleita seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuudesta sekä huomioinut paikallista sateenkaaritoimintaa.

Lapin Kansa linja ollut moninaisuutta kunnioittava ja sen jutut huolellisesti taustoitettuja.

Asiallisen tiedon omena -tunnustuksen myöntänyt Setan hallitus katsoo, että lehden linja on ollut ihmisten moninaisuutta kunnioittavaa ja jutut ovat olleet huolellisesti taustoitettuja. Uutiset ja artikkelit ovat nostaneet esiin ilmiöihin liittyviä lainsäädännön ongelmia ja pohtineet niiden vaikutusta yksilöiden ja perheiden elämään.

– Pohjois-Suomessa Lapin Kansa on alueensa valtamedia ja näkyvä vaikuttaja. Asiallisella ja inhimillisesti koskettavalla uutisoinnillaan ja jutuillaan, se lisää seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluvien näkyvyyttä omassa yhteisössään, Setan hallitus toteaa

ILMOITUS

Asiallisen tiedon omenan jakamisen lisäksi Seta nuhtelee Kunniarotta-arvonimellä tahoa, joka on toiminnallaan ylläpitänyt seksuaaliseen suuntautumiseen tai sukupuoli-identiteettiin perustuvaa syrjintää tai muuten vaikeuttanut seksuaali- tai sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmisten elämää.

Vuoden 2018 Kunniarotta myönnetään Tieteen Kuvalehdelle sen transsukupuolisuutta käsittelevästä numerosta, joka kertoi transsukupuolisuudesta sensaatiohakuisesti, transfobisesti ja stereotypioita vahvistaen.


Hyvä lukija!

Kiitos, että luit jutun. Tämä juttu on kirjoitettu kotiin tilattavaan lehteemme.

Jokainen tilaus vahvistaa toimituksemme resursseja kirjoittaa luotettavia uutisia ja juttuja verkkoon.

Tilaa nyt Kansan Uutiset. Edistät moniäänistä journalismia!

Tarjoushintaan kotiin kannettuna 20 €/2 kk. Sähköinen digilehti alkaen 4,90 €/ kk.