Studio Onni

Yhdistymisen jälkeen STTK-laisessa Prossa on liki 140 000 jäsentä, jotka työskentelisivät sekä yksityiseltä että julkiselta sektorilta.

Palkansaajajärjestö Pardia ja Ammattiliitto Pro ovat vuodesta 2017 neuvotelleet yhteistyön tiivistämisestä. Pardian hallitus hyväksyi tänään kokouksessaan aiesopimuksen Ammattiliitto Pron kanssa liittojen yhdistymisestä. Pron hallitus teki päätöksen jo eilisessä kokouksessaan.

Tavoitteena on Pardian jäsenyhdistysten liittyminen Pron jäsenyhdistykseksi syksyn aikana siten, että jäsenyys Prossa alkaisi ensi vuoden alussa.

– Ay-liike ei ole olemassa organisaatioita vaan jäseniään varten. Yhdistymisessä on kyse nimenomaan jäsenten edunvalvonnan parantamisesta. Uusi yksityisen ja julkisen sektorin yhdistävä liitto saa jäsenten edunvalvonnan uudelle tasolle, Pardian puheenjohtaja Niko Simola sanoo.

Yhdistymisellä haetaan entistä vahvempaa sopimus- ja neuvotteluvoimaa niin yksityisillä kuin julkisilla sopimusaloilla.

Opiskelijajäsenet saavat laajemmat polut opiskelusta työelämään

Yhdistymisen jälkeen Prossa olisi liki 140 000 jäsentä, jotka työskentelisivät sekä yksityiseltä että julkiselta sektorilta.

– Yhdistymisellä haetaan entistä vahvempaa sopimus- ja neuvotteluvoimaa sekä yhteiskuntavaikuttamista niin yksityisillä kuin julkisilla sopimusaloilla. Yhteenliittymisellä parannetaan jäsenten saamia yksilöllisiä palveluja. Lisäksi opiskelijajäsenet saavat laajemmat polut opiskelusta työelämään saman liiton jäsenenä, Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen sanoo.

Palkansaajajärjestö Pardian kokonaisjäsenmäärä on 30 000 jäsentä, joista enemmistö työskentelee valtion virastoissa ja laitoksissa sekä merkittävä osa liikelaitoksissa, yrityksissä, yliopistoissa ja Kelassa. Pardia on STTK:n jäsenliitto.