Petri Teppo

Rovaniemen teatterin katsojaluku nousi kuluneella kaudella ennätyslukemiin huolimatta teatteria koetelleista kiistoista.

Rovaniemen Teatteri – Lapin Alueteatterin katsojamääräksi kertyi ennätyslukema 36 829 katsojaa.

– Osaan näytelmiä järjestimme myös lisäesityksiä. Kaiken kaikkiaan teatteri on onnistunut ohjelmistovalinnoissaan ja esitykset ovat puhutelleet alueen ihmisiä. Teatterin tekijöitä ovat ilahduttaneet myös asiakkaiden antamat palautteet sekä kiitokset, sanoo hallintojohtaja Sari Alatalo.

Teatterin ohjelmistossa oli 20 tuotantoa, joista omia tuotantoja oli yhdeksän, yhteistuotantoja kolme ja vierailuesityksiä kahdeksan.

Teatteri järjesti niistä yhteensä 250 näytöstä, joiden keskikatsojamääräksi muodostui 147. Kiertue-esitykset saavuttivat 3 722 katsojaa.

Edelliskaudella teatterin esityksissä kävi 28 506 katsojaa.

ILMOITUS

Syksylle 2018 teatteri tuottaa Lappia-taloon neljä uutta ensi-iltaa, yhden uusintaensi-illan sekä vierailuesityksiä. Kausi alkaa Sammakon satumainen elämä -näytelmän ensi-illalla syyskuussa.

Väänänen lähtee, Muranen tilalle

Teatterin taiteellinen johtaja Kari Väänänen jätti eroilmoituksensa teatterinjohtajan tehtävästä tammikuussa.

Eron taustalla on pitkään jatkunut kiista teatterin hallituksen ja kaupunginhallituksen jäsenen Hannu Ovaskaisen (kesk.) kanssa. Väänänen uhkasi jo marraskuussa erota, jos Ovaskainen ei lähde teatterin hallituksesta.

Rovaniemellä kerättiin talvella jopa nimiä vetoomukseen, jossa toivottiin työrauhan palauttamista Rovaniemen Teatteriin. Rovaniemen keskustan valtuustoryhmälle suunnatun vetoomuksen tavoite oli saada keskusta vaihtamaan edustajansa teatteriyhdistyksen hallituksessa. Näin ei tapahtunut.

Lapin Alueteatteriyhdistys hallitus valitsi uudeksi taiteelliseksi johtajaksi viime viikolla näyttelijä ja ohjaaja Miika Murasen. Hän aloittaa tehtävässään ensi vuoden elokuussa.