Jouko Huru

Tampereen vasemmistoliiton valtuutetut esittävät, että riippumattomat henkilöt päättävät kaupunginvaltuutettujen palkkioista.

– Omien palkkioiden käsittely ei ole hyvä tapa toimia ja olisikin parempi, että valtuutetut eivät päättäisi omista palkkioistaan, toteaa vasemmistoliiton valtuustoryhmän puheenjohtaja Mikko Aaltonen.

Keväällä 2017 Tampereen kaupunginvaltuusto nosti luottamushenkilöiden palkkioita. Vasemmistoliiton valtuustoryhmä äänesti korotuksia vastaan.

Vasemmistoliiton valtuustoryhmä jättää tänään kaupunginvaltuuston kokouksessa valtuustoaloitteen, jossa ryhmä esittää luottamushenkilöiden palkkioista päättävän toimikunnan perustamista.

Vasemmistoliiton Tampereen valtuustoryhmä jättää tänään kaupunginvaltuuston kokouksessa valtuustoaloitteen.

– Toimikunta vahvistaisi palkkiopäätösten asiantuntemusta. Muistammehan kaikki, miten keväällä 2017 palkkioiden korotuspäätös perustui virheelliseen tietoon, sanoo Aaltonen.

Tarve muutokselle ollut jo pitkään

ILMOITUS

Aloitteen mukaan palkkiotoimikuntaan tulee nimetä henkilöitä, jotka tuntevat kunnallisia luottamustoimia ja jotka eivät ole riippuvuussuhteessa valtuustoon tai kaupungin muihin luottamustehtäviin.

Vasemmistoliiton valtuustoryhmä toimikuntaan ei tule nimetä henkilöitä, jotka ovat kaupunginvaltuutettuja, toimivat kaupungin luottamustoimissa tai ovat olleet ehdolla viimeisimmissä järjestetyissä kuntavaaleissa.

Aloitteessa esitetään, että palkkiotoimikunnan nimittäisi kaupunginvaltuusto kaupunginhallituksen esityksestä. Tampereen kaupunginvaltuustossa on ollut pitkään tavoite ja linjaus, että valtuutetut eivät päättäisi omista palkkioistaan vaan kautensa lopettava valtuusto päättäisi seuraavan valtuuston palkkioista.