Tekijöiden edusta on käyty oikeutta kolmella vuosikymmenellä, silti tekijöiden asema on huonompi kuin ikinä. Kun suuri raha lobbaa, naiivius ja korruptio johtavat samaan lopputulokseen.

Taiteilijoiden työolot eivät koskaan ole tukeneet tervettä mieltä, mutta ennen tekevälle jäi rahaa ja mahdollisuuksia valintoihin.

Olen nähnyt artistielämää viidellä vuosikymmenellä, mutta tällaista näköalattomuutta en ikinä. Riittämättömyyden tunne, epäinhimilliset työolot, huoli huomisesta, joko leivästä tai suosion jatkumisesta, ajaa artistit suorittamisen hyperventilaatioon.

Maailman meininki ei mahdu Suomen mittasuhteisiin! Myös mediassa raha puhuu ja vaatii lööppejä. Toimittaja ei enää toimita, vaan joutuu vaanimaan ja soittolistaamaan palkkansa eteen. Taiteilijalle rahaakin tärkeämpi on hyväksytyksi tuleminen, nyt ja aina.

Paraskaan sote ei auta, sillä mielen murhe sairastuttaa. Sille musiikki on kiistaton lääke. Artistityön vaikutuspiirissä on satatuhatta muuta ammattilaista.

ILMOITUS

Hitti kannattaisi kaikille, mutta jos niitä ei tehdä, ja vähäisetkin niistä vuotavat tuottavuutensa ulkomaille, niin pöytä on pihvitön. Ulkomainen omistus ei tuo musiikille lisäarvoa, vaan se vie oman työmme arvonlisän ulkomaille.

Vain kotimaisten levy-yhtiöiden kilpailukyky voi palauttaa viihteelle antamisen ilon ja kansan hyvän.

Erkki Puumalainen
toimitusjohtaja
Poptori Oy