Wikimedia Commons / DarkestElephant

Presidentti Maduro lupasi antaa tehtaan työläisille.

Yhdysvaltalainen aamiaismuroistaan tunnettu yhtiö, Kellog sanoo lopettavansa tuotantonsa Venezuelassa maan sosiaalisen ja taloudellisen tilanteen heikkenemisen vuoksi. Tehtaan edustalla mieltään osoittaneiden Kellogin työntekijöiden mukaan heitä ei päästetty työpaikalleen Maracayssa sijaitsevaan tehtaaseen.

Kellog ilmoitti päätöksestään vain pari päivää ennen sunnuntaina järjestettäviä presidentinvaaleja. Toiselle kaudelle ehdolla oleva presidentti Nicolás Maduro puhui Kellogin päätöksestä tuohtuneille mielenosoittajille.

– Olen päättänyt antaa yhtiön työläisille, jotta he voivat jatkaa tuotantoa, Maduro lupasi puheessaan

Presidentti Maduro lupasi antaa Kellogin jättämän murotehtaan työläisille.

– Olemme käynnistäneet oikeustoimet Kellogin johtoa vastaan, sillä heidän lähtönsä on perustuslain vastainen.

Venezuelan talous on kärsinyt öljyn hinnan alenemisesta ja maan valuutan, bolivarin, arvon romahduksesta. Maan parlamentin mukaan hinnat nousivat vuoden parin ensimmäisen kuukauden aikana yli 6 000 prosentilla.

ILMOITUS

Kellog on viimeisin monikansallisista yhtiöistä, jotka ovat lopettaneet tuotantonsa Venezuelassa. Lähtönsä syiksi se ilmoitti tiukan valuuttakontrollin, raaka-aineiden puutteen ja korkean inflaation. Kellog kertoi, että se toivoo voivansa palata Venezuelaan tulevaisuudessa ja varoitti myymästä tuotemerkkejään ilman valtuutusta.

Ennen Kellogia Venezuelasta ovat lähteneet muun muassa hygieniatuotteita valmistava Kimberly-Clark ja autojätti General Motors.

Vuonna 2016 Venezuelan hallitus otti haltuunsa Kimberly-Clarkin, joka oli ilmoittanut lopettavansa tuotannon raaka-ainepulan vuoksi. Yhtiö ilmoitti hiljakkoin vaativansa Maailmanpankilta välimiesmenettelyn käynnistämistä.