PAM

Ann Selin jättää PAMin puheenjohtajan tehtävän kesällä 2019.

Palvelualojen ammattiliitto PAMia vuodesta 2002 johtanut Ann Selin ei aio asettua enää ehdolle PAMin puheenjohtajaksi. Hän ilmoitti asiasta PAMin valtuustolle keskiviikkona.

Selin on puheenjohtajana PAMin liittokokoukseen saakka, eli kesäkuuhun 2019.

– Vuoden aikana luodaan seuraavien työehtosopimusneuvottelujen lähtökohdat, tehdään vahvaa vaikuttamistyötä yhteiskunnallisten vaalien vuoksi ja valmistaudutaan PAMin liittokokoukseen, jossa päätetään liiton tulevaisuuden linjauksista, Selin viitoitti viimeisen puheenjohtajavuotensa suunnitelmia.

Valtakunnansovittelijan tehtävä ei voi olla valvoa palkankorotuskattoa.

Selin sanoi, ettei ole jäämässä eläkkeelle, muttei kertonut jatkosuunnitelmistaan.

Sovittelu uusiksi

Selin otti kantaa myös työmarkkinariitojen sovittelutoimintaan. Hänen mukaansa täysin riippumaton sovittelujärjestelmä on ainut vaihtoehto työmarkkinoiden toimintaympäristöjen murroksessa ja tilanteessa, jossa työnantajat ovat irtautuneet keskusjärjestösopimuksista.

ILMOITUS

– Valtakunnansovittelijan tehtävä ei voi olla valvoa palkankorotuskattoa. Puolueettomaksi tarkoitetun instituution on pysyttävä puolueettomana ja riippumattomana. Niitä toimintaedellytyksiä on vahvistettava, koska vain sillä tavoin, se pystyy edelleen vaalimaan perustehtäväänsä, Selin sanoi.

Hän painotti sitä, että sovitteluinstituutiota säätelevien lakien päivittämistä on pohdittava.

– Nyt on kolmikantaisen keskustelun paikka sovittelun pelisäännöistä, Selin sanoi.

Piikki valtakunnansovittelijalle

Palkkakaton tai palkkatason on Selinin mielestä pysyttävä työmarkkinaosapuolten käsissä. Hän painottaa sitä, ettei työehdoista neuvotellessa valtakunnansovittelija voi sanella työriitaosapuolille reunaehtoja

Selin nostaa esimerkiksi työmarkkinoidenongelmista naisten ja miesten palkkaeroja.

– On mielestäni epäeettistä ja väärin, että maan hallituksen nimeämä virkamies, valtakunnansovittelija tekee yksin päätöksen tukea palkkapolitiikkaa, jolla tämän tavoitteen toteutuminen estetään, Selin sanoi.

– Valtakunnansovittelijan arvokkain tehtävä työehtokonfliktissa on luoda sovun edellytyksiä, ei estää lasikattojen murtumista.