Lehtikuva/Jussi Nukari

Ei päivää ilman hallituskriisiä! Näin kommentoi vasemmistoliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Li Andersson facebookissa tiistain tapahtumia, jotka alkoivat, kun hallituspuolue Sinisen tulevaisuuden kansanedustaja Kaj Turunen ilmoitti loikkaavansa sinisistä kokoomukseen.

Turusen loikasta kerrottiin tiistaina kokoomuksen eduskuntaryhmän tiedotustilaisuudessa. Viime kesänä Turunen siirtyi perussuomalaisista omaan eduskuntaryhmään yhdessä muiden nykyisten sinisten kanssa. Taustalla oli Jussi Halla-ahon valinta perussuomalaisten puheenjohtajaksi.

Turusen loikka hallituspuolueesta toiseen ei sinällään uhkaa hallituksen enemmistöä eduskunnassa, mutta sinisten puheenjohtaja Sampo Terho kertoi eduskuntaryhmänsä ryhmäkokouksen jälkeen, että ryhmässä on vakavia epäilyksiä hallitusyhteistyön toimivuudesta.

Terho syyttää kokoomusta salailusta.

Terho syyttää kokoomusta salailusta ja yrityksestä saada hallitus kriisiytymään, koska hallituskauden tärkeimpiin päätöksiin kuuluva sote-uudistus on vaikeuksissa.

Sinisten puoluesihteerin, kansanedustaja Matti Torvinen sanoo Lännen Medialle, että kokoomus on pelannut peliä sinisten takana. Hän pitää mahdollisena, että hallitus voisi hajota tästä syystä.

Terho on esittänyt vaatimuksen pääministeri Juha Sipilälle (kesk.), jotta tämä kutsuu hallituspuolueiden keskustan, kokoomuksen ja sinisten puheenjohtajat koolle.