Lehtikuva/Martti Kainulainen

”Asiakkaiden hyvinvointi kiskotaan lähi- ja perushoitajien selkänahasta”.

Lähi- ja perushoitajien työaikajoustoilla on valtava merkitys koko sote-sektorille. Palvelulupaukset eivät pitäisi, jos henkilökunta ei joustaisi, Suomen lähi- ja perushoitajien liitto SuPer toteaa.

Lisäksi työnantajat säästävät huomattavia summia, kun eivät korvaa ylitöitä reilusti.

– Ylityöt korvataan tunti tunnista eli niistä ei makseta asiallista korvausta. Puhutaan liki 3 000 euron palkanmenetyksestä vuodessa henkilöä kohti, SuPerin edunvalvontajohtaja Anne Sainila-Vaarno sanoo.

Rahallinen menetys kertautuu eläkevuosiin, jolloin eläke jää pienemmäksi.

SuPer kannustaa jäseniään tolkullisiin työvuoroihin ja reiluihin ylityökorvauksiin uudella kampanjallaan Teen työaikani – tarvitsen vapaani.

ILMOITUS

Ylitöistä saa periaatteessa kieltäytyä

Lain mukaan ylitöistä saa kieltäytyä. Lähi- ja perushoitajat ovat SuPerin puheenjohtaja Silja Paavolan mukaan kuitenkin erittäin vastuuntuntoisia, ja sitä käytetään hyväksi.

– Työntekijä ei halua jättää asiakkaita eikä työtovereitaankaan pulaan. Siksi ylitöihin suostutaan ja tehdään jopa toinen kokonainen työvuoro oman lisäksi, Paavola selventää.

Taannoisten ylityö- ja vuoronvaihtokieltojen aikana selvisi, että sote-ala toimii ylitöiden ja työntekijöiden joustoilla. Kiellolla vauhditettiin kunta-alan sekä yksityisen sektorin työehtosopimusneuvotteluja.

Kuormitukseen ei puututa

SuPerin kotihoidon selvityksen mukaan työnantajat eivät puutu työntekijöiden haitalliseen kuormitukseen, josta on säädetty työturvallisuuslaissa. Lisäksi työnantajat rikkovat lakien määräyksiä laadukkaasta hoidosta, eivätkä ota huomioon työntekijöiden huolta hoidon toteutumisesta.

Vastaajista vain alle 20 prosenttia koki, että hoito- ja palvelusuunnitelmat toteutuivat hyvin. Jopa 90 prosenttia vastaajista kertoi työmääränsä lisääntyneen viimeisten kolmen vuoden aikana.

Kotihoidon selvitykseen vastasi 3 000 superilaista.

Nuorten jaksaminen huolettaa

Paavolan ja Sainila-Vaarnon huolena on jäsenten jaksaminen. Nuorimmat alalla aloittavat ovat 17-vuotiaita, ja heidän pitäisi jaksaa ammatissaan 69-vuotiaiksi.

– Nykyisellä työmäärällä kokeneemmatkin työntekijät polttavat itsensä loppuun ja edessä saattaa olla uran vaihto, Paavola pohtii.

Kesälomitukset ovat asiantuntijoiden mukaan vielä auki. Pelkästään Helsingissä on 300 työntekijän vajaus.