Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

Tietokirjallisuuden Finlandia-palkinnosta päättää elokuvaohjaaja Virpi Suutari.

Suomen Kirjasäätiö jakaa Finlandia-palkinnon vuosittain kolmessa kategoriassa eli kauno-, tieto- sekä lasten- ja nuortenkirjallisuudessa. Jokaisessa sarjassa esivalinnan tekee kolmijäseninen valintalautakunta, joka nimeää vähintään kolme ja enintään kuusi ehdokasta palkinnonsaajaksi. Säätiö nimeää myös henkilön, joka valitsee kunkin kategorian ehdokkaista lopullisen palkinnonsaajan.

Vuoden 2018 kaunokirjallisuuden Finlandia-raatiin kuuluvat kirjallisuustieteen professori Heta Pyrhönen, toiminnanjohtaja Anne Helttunen ja maajohtaja Marjo Tuomikoski. Lopullisen valinnan kaunokirjallisuuden Finlandia-voittajaksi tekee Turun kirjamessujen ohjelmajohtaja, kirjallisuustoimittaja Seppo Puttonen.

Tietokirjallisuuden valintaraadin muodostavat viestintä- ja yhteiskuntasuhdepäällikkö Johanna Vesikallio, toimittaja Tuomas Kaseva ja kirjakauppias Heli Kuvaja. Tieto-Finlandia palkinnonsaajan ratkaisee elokuvaohjaaja Virpi Suutari.

Jokaisessa Finlandia-kategoriassa esivalinnan tekee kolmijäseninen valintalautakunta, lopullisen voittajan kussakin sarjassa päättää yksi henkilö.

Lasten- ja nuorten kirjallisuuden Finlandia-raadin jäseniä ovat lasten- ja nuortenkirjallisuudentutkija Myry Voipio, libristi Leena Kero-Taiminen ja ohjaaja Rami Saarijärvi.

Lopullisen palkittavan lasten- ja nuorten kirjallisuuden sarjassa valitsee toimittaja, tv-tuottaja Riku Rantala.

Jokaisen kolmen kategorian palkinto on suuruudeltaan 30 000 euroa.