Lehtikuva/Louai Beshara

– Suomen ulkopoliittisten päättäjien pitäisi aktiivisesti edistää rauhaa ja dialogia, puhua rauhan puolesta, eikä vain myötäillä suurvaltoja, vaatii Rauhanliitto kannanotossaan.

Rauhanliitto syyttää Suomen ulkopoliittisia päättäjiä suurvaltojen myötäilystä Syyrian ohjusiskuissa. Järjestän mukaan Yhdysvaltojen, Iso-Britannian ja Ranskan tekemät ohjusiskut Syyriaan eivät ole oikea tapa antaa viestiä poliittisessa tilanteessa, jossa Syyrian sota on osa isompaa suurvaltapolitiikkaa.

– Pommitusten seurauksena konflikti eskaloituu, ja ennen kaikkea että ydinasevaltojen suhteet kylmenevät entisestään ja vaarallinen uhkailukierre ja aseidenkalistelu vain pahenevat, pelätään Rauhanliitossa.

Järjestö perää päättäjiltä aktiivista otetta rauhan edistämiseksi.

Kemiallisten aseiden käyttö on sotarikos, johon syyllistyneet on saatettava vastuuseen teoistaan.

Kemiallisten aseiden käyttö on sotarikos, johon syyllistyneet on saatettava vastuuseen teoistaan.

– Tärkeää olisi nyt saada oikeaa tietoa kemiallisten aseiden käytöstä. Kemiallisten aseiden kieltojärjestön (OPCW) tarkastajien olisi nyt päästävä alueelle tekemään tarvittavat tarkastukset. Myös Suomella olisi annettavaa muun muassa kemiallisten aseiden käytön todentamisessa, jotta faktat saataisiin selville ja syylliset tilille, todetaan kannanotossa.