Lehtikuva/Markku Ulander

STTK-Opiskelijoiden puheenjohtaja Hanna Turpeisen mukaan hallitus ei tajua riittävästi todellisuutta, jossa nuoret tänään elävät.

Hallitus päätti heikentää alle 30-vuotiaiden työttömänä vähintään kolme kuukautta olleita voi palkata määräaikaiseen työsuhteeseen ilman perustetta, mikäli hallituksen kehysriihen päätös toteutuu.

Samaan aikaan myös alle 20 hengen työpaikkojen irtisanomissuojaa on tarkoitus heikentää. Henkilökohtaisista syistä irtisanominen helpottuisi.

– Nuorten usko tulevaisuuteen ja luotto työmarkkinoihin on kovin heikoilla kantimilla näiden päätösten jälkeen, kirjoittaa Hanna Turpeinen blogissaan.

Nuorten usko tulevaisuuteen ja luotto työmarkkinoihin on kovin heikoilla kantimilla hallituksen päätösten jälkeen.

Nuorten työmarkkina-aseman heikentäminen on ristiriidassa hallituksen huolen kanssa syntyvyyden vähenemisestä.

– Jos nuorella ei ole taloudellista varmuutta tulevaisuudesta, hän ei myöskään suunnittele lasten hankkimista. Siihen ei yksinkertaisesti ole varaa eikä turvallisia olosuhteita kuten työtä ja vakituista asuntoa.

Turpeisen mukaan hallitus viestittää, että ”nuoret ovat kertakäyttötavaroita, joilla voidaan tehdä erilaisia yhteiskunnallisia kokeita ja sitten potkia pois, jos ei hyvältä tunnu”.

Kommentit