Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

Tradekan edustajisto painottaa vastuullisuutta ja inhimillisyyttä hoiva-alalle laajentumisessa.

Vantaalla eilen koolla ollut Osuuskunta Tradekan edustajisto edellyttää, että Tradeka kiinnittää erityistä huomiota Med Groupin omistajaohjauksessa liiketoiminnan vastuullisuuteen.

Tradeka on sopinut ostavansa Med Groupin ONNI hoiva – ja ONNI terveys -toiminnot. Osuuskunta laajentaa palveluliiketoimintaansa erityisesti kotiin vietävään hoivaan, henkilöstöpolitiikkaan ja asiakkaille tarjottavien palveluiden laatuun.

– Edustajisto painotti, että Med Groupista pitää muodostua Tradekan omistuksessa hoiva-alan vastuullisin ja inhimillisin yritys, summaa Perttu Puro edustajistossa käytyä keskustelua.

Tradekan säätiön asema apurahasäätiönä vahvistuu.

Tradekan hankinta on keskusteluttanut julkisuudessa omistajapohjansa vuoksi. Viime vuonna Tradeka-Yhtiöt Oy otti käyttöön neljännen Malta ja toteuta -omistuskategorian, joka on ”kärsivällisen rahan” sijoittamista.

Kategorian omistuksissa Tradeka on valmis tinkimään sijoitusten tuotosta jonkin tavoiteltavan ja yhteiskunnallisesti merkittävän päämäärän hyväksi.

ILMOITUS

Yleishyödyllisiin lahjoituksiin 11 miljoonaa

Edustajisto päätti lahjoittaa yleishyödylliseen toimintaan tänä vuonna 11 miljoonaa euroa ja suurin yksittäinen kymmenen miljoonan euron lahjoitus tehdään Tradekan säätiölle.

– Tradekan säätiön asema apurahasäätiönä vahvistuu ja sen mahdollisuudet kehittää apurahatoimintaa paranevat. Myös myönnettävien apurahojen määrää voidaan kasvattaa, toteaa Tradekan vastuullisuusjohtaja Satu Niemelä.

Edustajisto vahvisti Osuuskunta Tradeka -konsernin viime vuoden tilinpäätöksen. Konsernin liikevaihto oli 550,7 miljoonaa euroa, mikä on 12,5 prosenttia edellisvuotta suurempi. Konsernin tilikauden tulos oli 108 miljoonaa euroa, jossa parannusta edelliseen vuoteen oli 86 miljoonaa euroa.

Osuuskunta Tradekan operatiivinen tulos parani kaikilla Tradekan toimialoilla. Operatiivinen tulos oli 34,2 miljoonaa euroa eli 12,5 miljoonaa euroa edellisvuotta parempi.