Vasemmistoliiton politiikka- ja viestintätiimin vetäjäksi on valittu Touko Sipiläinen, 30. Hänen vastuualueelleen kuuluu politiikan valmistelu sekä viestinnän ja kampanjoiden suunnittelu.

Sipiläinen siirtyy vasemmistoliittoon kansalaisjärjestö Greenpeacesta, jossa hän on työskennellyt digimarkkinointipäällikkönä. Vasemmistoliiton mukaan hän on ohjannut kansainvälisiä kampanjoita.

Sipiläinen palkataan Julkisten ja hyvinvointialojen liittoon JHL:oon siirtyvän poliittisen sihteerin Dan Koivulaakson tilalle.

Oikeudenmukaisuus on vasemmistopolitiikan ytimessä.

Osaamista viestintään

Vasemmistoliiton puoluesihteeri Joonas Leppänen arvioi, että Sipiläinen vahvistaa Vasemmistoliiton osaamista kampanjoinnin ja strategisen viestinnän saralla.

Sipiläinen sanoo olevansa innoissaan uudesta työstään.

ILMOITUS

– Kun tulossa on monet vaalit lyhyen ajan sisään, panokset Suomen tulevaisuudesta on kovat. Haluan olla omalta osaltani luomassa käännettä kohti oikeudenmukaisemman politiikan aikaa, hän sanoo vasemmistoliiton tiedotteessa.

Ydinviesti esille

Sipiläinen arvioi nykyhallituksen aiheuttaneen Suomeen huutavan tarpeen oikeudenmukaisemmalle politiikalle.

– Oikeudenmukaisuus on vasemmistopolitiikan ytimessä, se meidän on onnistuttava viestimään nykyisille ja tuleville äänestäjille, Sipiläinen jatkaa.

Sipiläinen aloittaa tehtävässä huhtikuun alussa.