Lehtikuva/Timo Jaakonaho

Palvelualojen ammattiliiton PAMin ja Kiinteistötyönantajien hankaliksi osoittautuneita neuvotteluja jatkettiin tiistaina. Siivoojien ja kiinteistönhoitajien sopimusneuvottelut ovat olleet jumissa ja edellisestä neuvottelusta on aikaa toista viikkoa.

Neuvotteluja on vauhditettu paikallisilla ulosmarsseilla.

Myös kaupanalan neuvotteluja on käyty pitkään. Viime sunnuntain ratkaisuhakuiset neuvottelut keskeytettiin maratonneuvottelujen jälkeen. Seuraavan kerran osapuolet tapaavat torstaina.

PAMin puheenjohtajan Ann Selinin mukaan neuvoteltavaa vielä riittää, sillä moni asia on auki.

PAMin toiseksi suurimman sopimusalan majoitus-, ravitsemis- ja vapaa-ajan palveluiden neuvotteluja jatketaan keskiviikkona.

ILMOITUS

Kirkossa valmistellaan lakkoa

Kirkon palkkaneuvottelut keskeytyivät maanantaina kiistaan palkankorotuksista. Uutta neuvotteluaikaa ei sovittu. Akavan JUKO ilmoittaa nostavansa työtaisteluvalmiutta kirkon piirissä.

Yleensä kirkon sopimusneuvotteluissa on seurattu tarkoin kunta-alan sopimusta. Kunta-alan sopimus syntyi viime viikolla, mutta kirkon palkkaneuvotteluja se ei ole jouduttanut.

Ilmailualan toimihenkilöiden neuvottelut ajautuivat karille viime perjantaina, eikä uutta neuvotteluaikaa sovittu. Ammattiliitto Pro on julistanut alalle ylityö- ja vuoronvaihtokiellon.

Julkisten ja hyvinvointialojen JHL:llä on ylityö- ja vuoronvaihtokiellot päällä energia-alalla, yksityisellä opetusalalla ja aikuiskoulutuskeskuksissa sekä yksityisellä sosiaalipalvelualalla.

Rahoitusalan sovittelu on edelleen jumissa, eikä valtakunnansovittelija Minna Helle ole kutsunut riidan osapuolia uuteen tapaamiseen.

Riita koskee ennen kaikkea viikonlopputyön tekemisen ja teettämisen ehtoja. Palkansaajajärjestöt hylkäsivät Helteen ensimmäisen sovintoesityksen.