UP/Katri Lankila

Työtä tarjolla 130 000 kesätyöntekijälle.

Kesätyöpaikkoja on tarjolla noin 10 prosenttia enemmän kuin viime vuonna, arvioi Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n työelämän asiantuntija Mikko Räsänen.

– Kesätyöpaikkojen määrä korreloi selvästi toimialojen menestykseen.

Myönteinen kehitys on jatkunut vuodesta 2016, jolloin kesätyöpaikkoja oli 90 000.

– Vire vaikuttaa todella hyvältä. Lisäys on ollut suurinta rakennusalalla sekä matkailu- ja ravintola-alalla, Räsänen kertoo.

ILMOITUS

Teknologiateollisuus lupaa kesätöitä jopa 15 000 nuorelle.

Kaupan ala säilyy suurimpana kesätyöpaikkojen tarjoajana. Pelkästään S-ryhmällä on auki 13 000 kesätyöpaikkaa. K-kauppiaat ja Kesko työllistävät 5 000 nuorta. Lidl kertoo hakevansa tuhatta 18 vuotta täyttänyttä kesätyötekijää.

Kuntatyönantajat KT:n tutkimuspäällikkö Mika Juutinen kertoo, että juuri tehdyn kunta-alan kesätyöpaikkoja koskevan kyselyn tulokset selvinnevät maaliskuun alussa. Edellisen kerran kuntien kesätyöpaikkakysely toteutettiin vuonna 2015.

Seurakunnat työllistävät arviolta hieman vajaat 3 000 kesätyöntekijää.

Vastuullinen kesäduuni jatkaa

Vastuullinen kesäduuni -kampanjaan ottaa osaa 425 työnantajaa, jotka tarjoavat yhteensä 55 000 kesätyöpaikkaa. Mukana kampanjassa on muun muassa kauppoja, pankkeja, energiayhtiöitä ja useita kaupunkeja.

Helsingin kaupunki palkkaa lähes 4 000 kesätyöntekijää. Näistä noin tuhat työpaikkaa on kohdennettu 16 – 17-vuotiaille nuorille. Nuorten työt ovat enimmäkseen avustavia tehtäviä, kuten vanhusten kanssa ulkoilua, lasten kanssa leikkimistä ja siivoamista. Toimistotyöt sisältävät postittamista, arkistointia ja lähettitehtäviä.

Vantaan kaupunki työllistää kesäksi lähes 450 nuorta. Tampereen kaupunki tarjoaa noin 600 kesätyöpaikkaa. Joensuun kaupungilla on kesätöitä 250 nuorelle. Kuopio tarjoaa noin 500 kesätyöpaikkaa, joista 100 on tarkoitettu 15 vuotta täyttäneille koululaisille.

Kesätyösetelin suosio kasvaa

Kuopion kaupunki ottaa tänä kesänä ensimmäisen kerran käyttöön kesätyösetelin. Aloite kesätyösetelistä on tullut kaupungin asiantuntijan mukaan paikallisilta yrittäjiltä. Jaossa on 150 kappaletta 300 euron arvoista kesätyöseteliä.

Kesätyöseteli on käytössä jo useassa kaupungissa ja kunnassa. Useimmiten setelin arvo työnantajalle on noin 300 euroa kahden viikon työrupeamasta. Työnantajan ”omavastuuksi” nuoren palkkaamisesta jää noin 150 euroa kahdelta viikolta.

Esimerkiksi Vantaan kaupungin kesätyösetelin saa työnantaja, joka palkkaa 16 – 18-vuotiaan vantaalaisen nuoren. Vaatimuksena on kesätyöntekijälle maksettava vähintään 450 euron bruttopalkka kymmenestä työpäivästä, mutta työnantaja voi palkata nuoren pidemmäksikin ajaksi. Vantaa jakaa 500 kesätyöseteliä.

Tutustu ja tienaa kaikkein nuorimmille

Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoittelussa 14 – 17-vuotias nuori voi työllistyä kahdeksi viikoksi eli kymmeneksi työpäiväksi. Harjoittelupaikat on tarkoitettu peruskoululaisille, lukiolaisille ja valmentavassa koulutuksessa opiskeleville. Kahden viikon työstä saa 345 euron palkan, josta suoritetaan lakisääteiset sosiaaliturvamaksut.

Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelu on työnantajaliittojen ja palkansaajajärjestöjen neuvottelema harjoittelujakso. Työtä saa teettää kesätyöntekijällä kuusi tuntia päivässä kello 8 ja 18 välisenä aikana maanantaista perjantaihin.