Lehtikuva/Martti Kainulainen

Rakennusliiton varapuheenjohtajan mielestä tavoitteena on karsia kuluja ja lisätä väkeä työmarkkinoille.

Rakennusliiton varapuheenjohtaja Kyösti Suokas ottaa maanantaina blogissaan kantaa kuumana käyvään keskusteluun perhevapaauudistuksesta. Hän tunnustautuu tässä asiassa varttikepulaiseksi, koska kokoomus haluaa leikata kotona olevien äitien etuja.

”Näin karsitaan kuluja ja lisätään väkeä työmarkkinoille. Vaikkapa kilpailemaan kauppojen nollasopimustöistä. Kokoomuksen kannattajilla, hyvässä työmarkkina-asemassa olevilla naisilla, ei ongelmaa ole. He ovat kotona lapsen kanssa juuri niin pitkään kuin haluavat ja palaavat sen jälkeen töihin”, Suokas kirjoittaa.

”Olen aina vastustanut kaikkia uudistuksia, joissa leikataan pienituloisille ihmisille tärkeitä yhteiskunnan tukia. Usein tahtoo käydä nimittäin niin, että varmasti toteutuvat vain leikkaukset. Muut uudistuksen osat tahtovat jäävät toteutumatta”, hän jatkaa.

Suokkaan mukaan kiistassa on kyse arvovalinnasta: onko perheillä oikeus hoitaa lapsia kotona vai pitääkö kaikki viedä päivähoitoon ja myös heikossa työmarkkina-asemassa olevien äitien mennä töihin tai työttömyyskortistoon.

Hän kirjoittaa, että sosiaalidemokraatit julistavat harjoittavansa feminististä politiikkaa.

”Tälle politiikalle kotiäiti on mörkö. SAK luonnollisesti puolueen osana on asiasta täysin samaa mieltä. Itse en ole SAK:hon kuuluvan liiton jäseniltä koskaan kuullut, että nykyinen perhevapaiden malli olisi erityinen ongelma.”