Lehtikuva/Jussi Nukari

Sirpa Puhakka on mielestäni täysin oikeilla jäljillä, kun hän vertaa presidentinvaalien kannatuslukuja Pohjois-Koreaan ja Venäjään (KU 12.1.). Eihän tällaisiin lukuihin päästä ilman valtamedian myötävaikutusta ja suuren rahan valtaa.

Mediavaikuttaminen esimerkiksi Ylessä ei ole ihan niin näkyvää kuin diktatuureissa, mutta pakkosyöttö on taitavaa ja kokoaikaista. Vain säätiedotus ja David Attenboroughin ohjelmat taitavat olla neutraaleja.

Sen jälkeen, kun kokoomus valtasi ykköspomon paikan Ylessä, se on ollut hallituksen ja kokoomuksen televisio. Otan esimerkiksi aamu-tv:n ja aamu-uutiset 1. helmikuuta, kun työehtosopimukset päättyivät ja ay-liikkeen vastatoimet työttömyysturvan aktiivimallille olivat ajankohtaisia. MTV haastatteli Tehyn ja opettajien ammattijärjestöjen puheenjohtajia, Yle sen sijaan kokoomuslaista kuntatyönantajien johtajaa. Kun sitten samoja uutisia toistetaan kuuteen kertaan, niin ihme on, jos ”opetus” ei mene perille.

Sampo Terhoa (sin.) haastateltiin Ylessä kerta toisensa jälkeen ay-liikkeen vastatoimista aktiivimallille, ja löydettiin perusteluja niiden vahingollisuudelle.

Sen analysointi, mitä aktiivimalli merkitsee työttömälle työnhakijalle, ei Yleä kiinnosta. Se on jäänyt lähes ainoastaan Kansan Uutisten harteille. Ja kiitoksella lausun, että perusteellista se onkin ollut.

Sulo Korhonen
Ilomantsi