Malla Hukkanen

Aleksi Salmenperän käsikirjoittaman ja ohjaaman elokuvan Miehen työ (2007) päähenkilö (Tommi Korpela) saa potkut. Häpeä ja huoli perheen toimeentulosta jäytävät miehen mieltä, joten hän ei kerro asiasta vaimolle (Maria Heiskanen).

Pikku ilmoitus johtaa siihen, että remonttireiskasta tuleekin eroottinen huoltomies. Asiakaskunta osoittautuu kirjavaksi. Miehemme yrittäjän uran kompastuskiveksi uhkaa muodostua strippauskeikka polttareihin.

Alkupuolta hallitsee rempseä ja hirtehishuumoria tuikkiva meininki. Tässä suhteessa lysti loppuu eräässä vaiheessa kuin seinään, juonikuvio tasaantuu pujotteluksi mustan komedian ja vakavan draaman välimaastossa.

Tuloksena on aikamme työ-, rooli- ja ihmissuhderealiteettien kelailua, josta puuttuu jäntevä punainen lanka. Viihdyttävä ja monenlaisia ajatuksia herättävä leffa Miehen työ toki on.

Miespääosan Jussilla palkittu Korpela tekee hyvän roolityön isona miehenä, jolta tulee itku väärässä paikassa – ei ihme, jos lopussa sattuu myös varpaaseen.

Taksikuskikamua esittää miessivuosan Jussilla palkittu Jani Volanen. Sivuosissa nähdään muun muassa Stan Saanila ja Kaarina Hazard, jonka rooliin liittyy varsin mehevä yllätys.

Miehen työ. TV1 su 11.2. klo 0.10. Areena 7 päivää.