Kalevi Kannisto toivoo, että mielenosoituksella pystytään vaikuttamaan myös aktiivimalli kakkoseen.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin HUS:n JHL:n väen pääluottamusmies Kalevi Kannisto seurasi Senaatintorin keskusteluja perjantaina Tuomiokirkon rappusilta käsin.

Hallituksen suunnalta on useaan otteeseen vakuutettu, että aktiivimallia ei peruta. Kannisto sanoo, että jos tosiaan kävisi niin ettei aktiivimalli ykkösen romuttaminen onnistuisi, niin tulossahan on aktiivimalli kakkonen.

– Toivottavasti siihen pystytään vaikuttamaan. Ja kyllä meillä on usko, että myös aktiivimalli ykköseen pystytään vaikuttamaan.

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne lupaili mielenosoituksessa, että demarit kumoavat aktiivimallin, jos ovat seuraavassa hallituksessa.

– Minä toivon, että siitä huolimatta, olivatpa demarit ja vasemmistoliitto seuraavassa hallituksessa tai ei, että aktiivimalli uudistetaan tai kumotaan, Kannisto sanoo.

ILMOITUS

Monet arvostelivat maan hallitusta Senaatintorilla sopimusrikkomuksesta. Niin myös Kannisto.

Hän muistuttaa, että kun kikyä sovittiin, mikä oli ammattiyhdistysliikkeelle ja erityisesti julkisen alan ammattiliitoille vaikea ratkaisu, päätettiin, että työttömyysturvan taso säilytetään.

– Kyse oli kokonaisuudesta, jota nyt huojutetaan. Valtioneuvosto ei ole uskottava sopimuskumppani meidän kannalta, Kannisto sanoo.