Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

Birgitta Kervinen palkittiin tasa-arvotyöstä.

Suomen Työväen Urheiluliitto TUL palkitsi urheilijoita sekä TUL:n toiminnassa ansioituneita henkilöitä perustamispäivänään perjantaina 26. tammikuuta Helsingin jäähallissa.

Vuoden urheilijaksi valittiin Helsingin Työväen Luistelijoiden Mika Poutala.

Viime vuonna Poutala teki uuden Suomen ennätyksen 500 metrin matkalla pikaluistelussa. Tämän vuoden puolella hän on saavuttanut EM-kilpailuissa kaksi hopeaa. Helmikuussa Poutala edustaa Suomea olympialaisissa.

– Mika Poutala on hieno esimerkki huippu-urheilijasta, jonka meriitit puhuvat puolestaan. Lukuisat maailmancup-startit ja -mitalit, Suomen ennätykset, kolmet olympialaiset, MM- ja EM -kisat yhdistettynä tavoitteelliseen ja tinkimättömään treenaamiseen ovat vieneet Mikan maailman terävimpään kärkeen, TUL:n liikuntapäällikkö Antti Kempas perusteli valintaa.

Lisäksi TUL halusi palkita Birgitta Kervisen erityiskunniamaininnalla ansiokkaasta tyttöjen ja naisten aseman vahvistamiseksi tehdystä tasa-arvotyöstä. Kervinen on nostanut rohkeasti keskusteluun tasa-arvon toteutumista hidastavia ongelmakohtia urheilu- ja liikuntakentällä. Hänelle myönnettiin viime vuonna ensimmäisenä suomalaisena Kansainvälisen olympiakomitean (KOK) Woman and Sports Trophy -tunnustus.

ILMOITUS

– Birgitta Kervinen on tehnyt vapaaehtoistyötä TUL:ssa koko sydämellään. Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus ovat TUL:n keskeisiä arvoja, joita Birgitta on ansiokkaasti nostanut esiin, TUL:n pääsihteeri Risto Korpela totesi.

TUL palkitsi vuoden joukkueena Hyvinkään pontevan (koripallo), vuoden valmentajana Kari Aallon (karate, Kotkan Shukokai), vuoden liikuntakulttuuritekona Jorma Rajakankaan (Leppävirran Urheilijat), vuoden nuorena toimijana Siiri Liljan (Musan Salama), vuoden nuorisotoimijana Ari Tuurinmäen (Lapuan Ponnistus) ja yhdenvertaisuustekona Itä-Vantaan Urheilijat IVU ry:n.

TUL:n maljan sai Hannu Kiminkinen.