Lehtikuva/Bulent Kilic

Mielenilmaus rauhan puolesta järjestetään keskiviikkona 24.1. Järjestäytyminen on Senaatintorilla, josta kulkue eduskuntatalolle.

Vasemmistoliiton tavoin Vasemmistonuoret vaatii Suomen ulkopoliittista johtoa tuomitsemaan Turkin lauantaina aloittaman maahyökkäyksen ja ilmaiskut Pohjois-Syyrian Afrinin kaupunkiin. Kaupunkia hallitsee kurdijohtoinen Syyrian demokraattiset joukot -liittouma (SDF).

Iskuissa on kuollut kymmenen ihmistä, joista kurdien YPG-joukkojen mukaan seitsemän oli siviilejä.

Turkki on Suomelle ja länsimaille liittolainen Lähi-idässä, vaikka Turkki on yksi merkittävimpiä alueen epävakautta ja kärsimystä lisäävistä maista.

– Suomen ulkopoliittisen johdon tulee heti tuomita hyökkäys toisen maan alueelle ja vaatia Turkkia lopettamaan operaatio Syyrian kurdeja vastaan. Presidentti Niinistö puhuu mielellään rauhasta ja kaipailee kipeästi kansainvälisen järjestyksen vahvistamista, mutta hän on muun ulkopoliittisen johdon tavoin kovin hiljaa Turkin toimista sekä asekaupasta konfliktimaihin, Vasemmistonuorten puheenjohtaja Hanna-Marilla Zidan kommentoi.

”Suomen keskustelu absurdia”

Turkin osuus Suomen koko aseviennistä on 8 prosenttia, vaikka maan ihmisoikeus- ja demokratiatilanne on viime vuosina heikentynyt.

ILMOITUS

Vasemmistonuoret vaatii Suomea lakkauttamaan kaiken poliittisen ja sotilaallisen yhteistyön Turkin kanssa, kunnes Turkki vetäytyy Syyriasta ja sitoutuu kunnioittamaan myös omalla maaperällään kurdien ja kaikkien Turkin kansalaisten ihmisoikeuksia.

– Natoon kuuluvien Turkin ja Yhdysvaltojen väliset jännitteet ovat kasvaneet. Maat käyvät Syyriassa sijaissotaa tukemalla vastakkaisilla puolilla taistelevia sotilaallisia joukkoja. On absurdia, että konfliktien ja jännitteiden kasvaessa Lähi-idässä, Suomessa keskustelu pyörii lähinnä sen ympärillä tulisiko meidän liittyä sotilasliittoon, jota nämä ristiriidat painavat, Vasemmistonuorten Valtteri Harakka sanoo.

Vasemmistonuoret kehottaa osallistumaan 24.1. järjestettävään Loppu Turkin hyökkäykselle -mielenilmaukseen, josta on lisätietoa Facebookissa. Mielenilmaus järjestetään kello 13–15. Se alkaa kokoontumisella Senaatintorille, josta kulkue jatkaa eduskuntatalolle.