UP/Birgitta Suorsa

Viikon kysymys

Vuoden alusta lähtien liikkuvuusavustusta on voinut hakea myös toisella paikkakunnalla olevaan osa-aikatyöhön tai työhön liittyvään koulutukseen.

Keille liikkuvuusavustus on tarkoitettu, vanhempi hallitussihteeri Timo Meling Työ- ja elinkeinoministeriöstä?

– Työttömille, jotka siirtyvät työhön pidemmän matkan päähän kotoa tai muuttavat työn takia kauemmaksi.

Liikkuvuusavustus laajennettiin koskemaan työtä, jota on alle 18 tuntia viikossa. Miksi näin?

– Tällä kannustetaan ottamaan vastaan myös sellaista osa-aikatyötä, jossa tunteja ei ole paljon.

ILMOITUS

– Kun liikkuvuusavustus tuli vuosi sitten käyttöön, se jäi aika vähälle käytölle. Hallitus halusi tukea alueellista liikkumista aiempaa enemmän.

Kuinka lyhyitä työaikoja varten liikkuvuusavustusta saa, riittääkö yksi tunti työtä?

– Ei ole mitään rajaa, kun työtä tosiasiallisesti tehdään. Edellytyksenä on, että työn perässä muutetaan tai että työmatka venyy. Osa-aikatyössä avustusta maksetaan työpäiviltä.

Kuinka pitkiä työmatkojen on oltava?

– Kokoaikatyössä työmatkoihin pitää mennä päivässä keskimäärin yhteensä 3 tuntia ja osa-aikatyössä 2 tuntia. Kokonaismatka-aika ratkaisee, esimerkiksi mennessä voi mennä enemmän aikaa kuin tullessa.

Miten paljon avustusta voi päivässä saada?

– Peruspäivärahan verran. Tämän vuoden alusta mukaan voi saada lapsikorotuksia. Aiemmin lapsikorotuksen sai esimerkiksi sovitellun päivärahan yhteydessä, mutta liikkuvuusavustuksesta se mahdollisuus puuttui.

Millaisia odotuksia teillä on liikkuvuusavustuksen käytölle?

– Mitään tavoitteita ei ole asetettu. Toivomme, että ihmisten olisi aiempaa helpompi lähteä työhön vähän kauemmaksi, jos omalla paikkakunnalla ei ole töitä tarjolla.

Entä jos työmatkasta tulisi hyvin pitkä?

– Jos työmatka ylittää 200 kilometriä, avustusta korotetaan vajaalla 5 eurolla työpäivältä. Meillä on odotus, että näissä tapauksissa kyse on muuttamisesta toiselle paikkakunnalle.

Liikkuvuusavustusta voi saada myös koulutukseen. Milloin?

– Viime vuonna rekrytointikoulutukseen ei saanut liikkuvuusavusta. Työnantaja saattoi järjestää rekrytointikoulutuksen, jonka takia työntekijä muutti toiselle paikkakunnalle. Hän jäi kuitenkin ilman liikkuvuusavustusta, kun työ alkoi.

– Nyt tämä epäkohta poistettiin. Vuodenvaihteesta myös rekrytointikoulutuksen ajalle saa liikkuvuusavustusta. Sen kesto riippuu siitä, kuinka pitkä työsuhteesta on tulossa.