Lehtikuva/Markku Ulander

Ulkoministeri, Sininen tulevaisuus -puolueen kansanedustaja Timo Soini uskoo vasta perustetun puolueensa kannatuksen tuplaantuvan juhannukseen mennessä. Se oli tuplaantunut jo joulukuussakin Ylen perjantaina julkistaman kannatusmittauksen mukaan. Marraskuun 1,1 prosenttia on nyt 2,3.

– Kannatus sojottaa ylöspäin. Ei törrötä. Vielä, hän kirjoittaa tänään perjantaina blogissaan.

Hän toteaa puolueensa kannatuksen olevan pääosin henkilökannatusta.

Kunnon höyhennystä höyhenille.

– Kun tämä henkilökannatus saadaan liitettyä puoluekannatukseen, olemme juhannuksena Kristillisten ja RKP:n lukemissa.

Kristillisdemokraattien kannatus on nyt Ylen kyselyn mukaan mukaan 4,0 ja RKP:n 4,6 prosenttia.

ILMOITUS

Soini kertoi sinisten puoluekokouksen jälkeen harkitsevansa asettumista ehdolle vuoden 2019 eduskuntavaaleissa, vaikka on aiemmin aikonut jättää eduskuntatyön. Hän toteaa, että jokaisiin vaaleihin mahtuu yksi kunnon voittaja.

– Se on Sinisillä tehtävissä.

Kommareita ja kaappareita

Soini arvioi puoluekentän pirstaloituvan nykyisestään.

– Vanhat puolueet tulevat putoamaan. Kokoomus on liian oikealla ja SDP ei missään. Muu oppositio on täysin saamaton. Kun ihminen tarkemmin ajattelee ei hän halua kommareita, vihreitä ja kaappareita sotkemaan Suomen asioita.

Edellisessä blogitekstissään keskiviikkona Soini arvioi opposition olevan poutapilven lailla kevyt kilpailija.

– Siihen on iskettävä. Lujempaa. Lekalla leukaluihin ja selkäranka sirkkeliin- mentaliteetilla. Kunnon höyhennystä höyhenille, hän runoili.

– Kun katsoi oppositioedustajien pomppimista ylös alas budjettiäänestyksissä oli naurussa pidättelemistä. Linja oli kateissa.

Entistä omaa puoluettaan perussuomalaisia Soini ei tällä kertaa ryöpyttänyt, mutta vasemmistoliitto sai tuttuun tapaan osansa.

– Jopa Vasemmistoliitolta, joka vastustaa kaikkia ja kaikkea, ei osannut tehdä sitäkään kunnolla. Umpisurkea esitys.

Hän pitää faktana sitä, että oppositio ei peru yhtään pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallituksen leikkausta, kun se pääsee valtaan.