Jussi Joentausta

Vailla vakinaista asuntoa ry:n Sumppitempaus järjestetään tänään perjantaina, joulukuun ensimmäisenä päivänä.

Vuonna 2015 Suomeen rantautuneen tapahtuman tarkoituksena on kiinnittää kaupunkilaisten huomiota asunnottomuuteen ja tarjota mahdollisuus tukea järjestön toimintaa vaivattomalla ja miellyttävällä tavalla – nauttimalla kuppi kahvia tai teetä.

Suomessa kahvi on suosikkijuoma ja tempauksella halutaan osoittaa, että auttaminen ei aina tarkoita luopumista eikä vaadi suuria ponnisteluja.

Syitä tempaukseen osallistumiseen avaa Cafe Pequeñon omistaja, Urito:

– Haluamme olla mukana tukemassa eri järjestöjen toimintaa ja kun meitä pyydettiin mukaan Sumppitempaukseen, niin päätimme oitis ottaa osaa. Kahvilamme arvoja ovat yhteisöllisyys ja solidaarisuus, joten kyllä tämä on lähellä sydäntä.

ILMOITUS

Tempauksista saatu tuotto menee Vva ry:n matalankynnyksen toiminnan ylläpitämiseen.

Tällä kertaa tuotot käytetään Yökeskus Kalkkersin jouluaukiolon rahoittamiseen. Jouluna monet muut tilat ovat kiinni. Vva ry haluaa järjestää joulun niille, joilla ei ole sen viettämiseen muuta paikkaa.

Joulukuun tempauksessa on mukana 12 helsinkiläistä kahvilaa: Rupla, Roots Helsinki, Roihuvuoren Rio, Street Gastro, Makers Kahvila, Cafe Pequeño, Good Life Coffee, Kuuma, Cafe Monami, Kolo, Kahvila Blossom ja poikkeuksellisesti jo aiemmin Sumppitempauksen järjestänyt Kaffila Bokvillan.