Lehtikuva/Vesa Moilanen

”Moni toimitusjohtaja, pankkiiri, miljonääri ja oikeistopoliitikko asuu Espoon Westendissä, jossa Yläluokkasafari pysähtyy bongailemaan paikallista väestöä.”

Etelä-Suomen Vasemmistonuoret järjestää ensi lauantaina 4.11. Yläluokkasafari-bussiretken Suomen rikkaimmille postinumeroalueille. Tapahtuma on maksuton ja sinne voi ilmoittautua täällä .

Järjestön tiedotteen mukaan kyseessä on ”luokkatietoinen tutkimusmatka yhteiskuntamme eksoottisimpaan ja tavallisille ihmisille tuntemattomaan kolkkaan, missä itsensä ökyalueille eristänyt yläluokka asustaa”.

Safari suuntautuu muun muassa Helsingin Kuusisaareen, Espoon Westendiin, Kirkkonummen Sundsbergiin. Se ”tarjoaa osallistujilleen mahdollisuuden tarkkailla alueiden asukkaita luontaisessa elinympäristössään asiantuntevien safarioppaiden selostaessa suomalaisen luokkayhteiskunnan kiemuroita”, Etelä-Suomen Vasemmistonuoret tiedottaa.

Järjestön mielestä on tärkeää muistuttaa, että ”suomalaisten keskuudessa elää toisten ahkeruudesta hyötyvä ja yhteistä etua polkeva ryhmä, vapaamatkustajien näkymätön joukko”.

”Haluamme oppia lisää heidän elintavoistaan, lajityypillisistä ominaisuuksistaan ja levinneisyydestään.”

ILMOITUS

”Hallitus käy luokkasotaa”

Tuloerot ja eriarvoisuus Suomessa ovat kasvaneet kuluneella hallituskaudella. Etelä-Suomen Vasemmistonuorten mielestä voi sanoa, että hallitus käy luokkasotaa epävarmassa työmarkkina-asemassa olevia vastaan.

”Rikkaat ovat saaneet veronkevennyksiä ja sosiaaliturva- sekä työeläkemaksujen alentamista samaan aikaan kun työntekijöiden työeläke- ja työttömyysvakuutusmaksuja on korotettu ja kaikkein heikoimmassa asemassa olevien elintilaa kavennettu. Pörssiyhtiöiden toimitusjohtajien palkat ovat nousseet suurimmiksi yli kymmeneen vuoteen.”

”Moni toimitusjohtaja, pankkiiri, miljonääri ja oikeistopoliitikko asuu Espoon Westendissä, jossa Yläluokkasafari pysähtyy bongailemaan paikallista väestöä. Safari tulee olemaan mielenkiintoinen kurkistus täysin tavallisten ihmisten elämästä irralliseen maailmaan”, järjestö lupaa.

Kansan Uutiset kertoo safarilla koetuista asioista ensi viikolla.