Yle Kuvapalvelu

True Detective (2015) on toisella kaudella aika lailla eri juttu kuin äskettäin päättynyt ensimmäinen. Nyt niinikään uusintana esitettävä toinen tarjoaa intensiivistä jännitystä tavalla, josta on tunnistettavissa sarjan luojan Nic Pizzolatton tekijän käsiala.

Näyttämöä hallitsevat tietty salamyhkäinen ilmapiiri sekä problemaattiset poliisihahmot henkilökohtaisine painolasteineen ja skitsoineen. Jeparit (Colin Farrell, Rachel McAdams ja Taylor Kitsch) hämmästyttävät aloitusjaksossa enemmän tempauksillaan virka-ajan ulkopuolella kuin virantoimituksessa.

Kaksi muuta keskushenkilöä (Vince Vaughn ja Kelly Reilly) muodostavat näyttävän kaksikon kovan luokan bisnespariskuntana. Jättimäiset, jotain hämärää sisältävät liikesuunnitelmat kera venäläisten saavat jo lämmittelyvaiheessa murhan maun.

Roolihahmoissa on persoonallista särmää ja näyttelijätyö erittäin hyvällä mallilla. Juonikuvio risteilee nopein siirroin eri puolille tihentäen mukavasti jännitystä. Mikä parasta, jatkossa tarina kulkee siihen malliin, että juttu vie vastustamattomasti mukanaan. Loppua kohti tunnelmat vain tihentyvät, samalla naisten osa kuviossa saa osin yllättäviäkin ulottuvuuksia.

True Detectiven kaksi kautta edustavat ilman muuta viime vuosien parasta amerikkalaista rikos- ja poliisisarjatuotantoa.

True Detective. Kausi 2, osa 1/8. TV2 maanantaina 16.10 klo 22.00, torstaina 19.10. klo 22.55. Areena 30 päivää.