Sähköliitto/Riitta Kallio

Työtaisteluvalmiuden nostamista esitetty.

Sähköliitto on pyytänyt Teknologiateollisuus ry:ltä vastausta ensi tiistaihin 17.10. mennessä, aikooko se neuvotella sähköalan työntekijöiden työehtosopimuksesta. Nykyinen sopimus päättyy 31. lokakuuta eikä neuvotteluja uudesta työehtosopimuksesta ole aloitettu.

Sähköliitto tiedotti perjantaina esittäneensä useita aloitteita neuvottelujen käynnistämiseksi, mutta niihin ei ole vastattu.

Sähköliiton teollisuus- ja erityisalojen johtokunta on päättänyt esittää liiton hallitukselle työtaisteluvalmiuden nostamista teollisuuden sopimusalalla. Sähköliiton teollisuudessa työskentelevät jäsenet ovat liiton mukaan laajalti ilmaisseet tahtonsa puolustaa omaa työehtosopimustaan.

Sähköliiton hallitus on jo aiemmin päättänyt, että liitto on valmis puolustamaan sopimusoikeuksiaan tarvittaessa koko liiton voimalla.

Sähköliitto on neuvotellut teollisuudessa työskenteleville jäsenilleen oman työehtosopimuksen jo 50 vuoden ajan. Liitto pitää Teknologiateollisuuden poikkeuksellista toimintaa hyvien työmarkkinatapojen vastaisena ja katsoo sen vaarantavan teollisuuden yritysten toiminnan.

Sähköliiton jäsenet työskentelevät tärkeissä teollisuuden prosessien huolto- ja ylläpitotehtävissä sekä muissa vaativissa sähköasennustehtävissä. Myös Sähköliiton muiden työehtosopimusten piirissä olevat yritykset palvelevat laajalti teollisuuden yritysten tarpeita muun muassa investointitöissä.

Sähköliiton puheenjohtaja on Sauli Väntti.