Yle Kuvapalvelu

Seksin pimeä puoli (Sex in Strange Places, 2016) ei ole onnistunut suomennos, mutta siitäkin on kysymys, kun brittitoimittaja Stacey Dooley päättää maailmankierroksensa maksullisen seksin parissa.

Jakso Pietarissa on sarjan ehdottomasti kiinnostavin. Sen aikana Dooley tapaa muutamia alan ammattilaisia ja myös Putinin suojatin Vitali Milonovin. Tämä on Pietarin lakiasäätävän edustuston jäsen ja ortodoksipappi.

Milonov on jyrkästi prostituutiota vastaan, mutta hänen ”irti synnistä” -ristiretkensä ei kosketa rikkaan eliitin jäsenille palveluksiaan myyviä.

Heistä tutustutaan lähemmin 24-vuotiaaseen Auroraan. Hän on oma pomonsa, hänellä on omat nettisivut ja hyvä asiakaskunta. Hän sanoo käyneensä useasti myös Itävallassa ja Suomessa. Korkean tason venäläiset puhelintytöt ovat globaali ikoni, muistuttaa Dooley.

Miss Bliss -seuralaispalvelu kuuluu Pietarin suosituimpiin. Sen pyörittäjä Andrei on avomielinen, samoin alalle toiveikkaasti astuva hieman ujon oloinen Lilianna.

ILMOITUS

Ohjelman alussa nähdään toisenlainen todellisuus. Kerrostalossa salaa toimivan bordellin vuokran ja vartioinnin maksavat naiset itse, mutta uhkiakin on, kuten ryöstelevät ja raiskaavat miesryhmät.

Myös prostituution huiman luokkajaon alinta porrasta eli kadulla työskentelevien todellisuutta valotetaan. Mukana kuvioissa myös korruptoitunut miliisi: se vaatii provikat, jos naiset haluavat pyöriä kulmilla. Prostituoitujen kohtaamaan väkivaltaan miliisi ei puutu.

Piipahdus Moskovaan ja siellä rikkaiden suosimalle Golden Girls -strippiklubille tarjoaa pienen sivupolun aiheeseen. Seksiä ei täällä myydä, ja rajat ovat muutenkin selkeät. Paikan isäntä Lucky Lee tyrmää uuden tulokkaan Aljonan: tämä paikka ei ole kehonrakentajille, olet liian maskuliininen.

Stacey Dooley: Seksin pimeä puoli, osa 3/3: Venäjä. TV2 sunnuntaina 8.10. klo 22.05, tiistaina 10.10. klo 19.00. Areena 30 päivää.