Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

Pääministerimme Juha Sipilä, kysyn sinulta, mihin tarvitset työryhmää etsimään ratkaisuja eriarvoisuuden kitkemiseksi, kun voisit yhtä hyvin vain katsoa peiliin?

Eduskunnan oman tietopalvelun laskelmien mukaan sinun hallituksesi politiikasta johtuen nimenomaan kaikista pienituloisimpien käytettävissä olevat tulot ovat laskeneet ja tuloerot ovat kasvaneet. Jos et tiedä keitä tarkoitan, niin puhun nyt eläkeläisistä, omillaan asuvista opiskelijoista, yksinhuoltajista ja työttömistä. Heitä koskettavat esimerkiksi sinun mielestäsi oikeutetut leikkaukset, kuten perusturvan leikkaus, opintotuen leikkaus ja sosiaalietuuksien indeksijäädytykset.

Olet kokenut oikeaksi leikata lapsilisiä, työttömyysturvan peruspäivärahaa, vammaisetuuksia, työmarkkinatukia, kansaneläkettä, takuueläkettä ja opintorahaa, ja ihmiset joutuvat miettimään jo mihin lääkkeisiin heillä on varaa, kun lääkekorvauksiakin on leikattu. Pienikin leikkaus tukiin näkyy heti pienituloisen arjessa. Kuinka nukut yösi, Juha Sipilä?

Kun viedään kauhalla, ei auta jos antaa lusikalla takaisin.

Muistat kyllä hymy kasvoillasi mainita, että olit armelias ja joustava kun nostit takuueläkettä ruhtinaalliset 15 euroa. Voi kun se ei riitä alkuunkaan! Kun viedään kauhalla, ei auta jos antaa lusikalla takaisin.

Olet itsekin myöntänyt tuloerojen kasvun ja sen kylmän tosiasian, että leikkaukset kohdistuvat eniten pienituloisempiin. Sinulle taisi tulla yllätyksenä, että myös isotuloisemmat ihmiset saavat sosiaalietuuksia. Miksi leikkauksia ei kohdennettu mieluummin heidän etuuksiinsa?

Eikö se, että pidetään huolta kaikista, mielestäsi koske lainkaan kaikista huonoimmassa asemassa olevia ihmisiä?

Riikka Happo
Äänekoski